Teknoloji

iOS için Blogger uygulaması güncellendi, iPhone 5 desteği eklendi

Google kullanıcılarına bloglarını mobil cihaz üzerinden güncellemelerine ve yönetmelerine izin veren Blogger uygulamasının iOS versiyonunu güncelledi. Gelen en önemli yenilik iPhone 5’in daha büyük ekranı için sunulmaya başlanan destek oldu. Uygulama güncellemesi Blogger’ın Google+ sayfası üzerinden duyuruldu, Blogger kullanıcıları bu güncellemeyi iTunes App Store üzerinden ücretsiz olarak indirebilir.

iOS için Blogger uygulaması iPhone 5 desteğini kazanmanın yanı sıra birkaç önemli yenilik daha kazandı. Yayın kaydetme seçeneklerinin “Taslak olarak kaydet”, “Yayınla” ve “İptal” olarak güncellenmesi, uygulama kullanım istatistikleri için Google Analytics’in eklenmesi bunların arasında yer alıyor. Bunun dışında daha önce rapor edilen çeşitli hatalar da düzeltilmiş.

iOS için Blogger uygulaması kullanıcıların Apple markalı mobil cihazları üzerinden birçok işlevi hareket hâlinde gerçekleştirme fırsatı sunuyor. Yazılara etiketler, coğrafi konum bilgileri ekleme, kaydedilmiş ve yayınlanmış blog yazılarını görüntüleme bunların arasında yer alıyor. İster cihaz kamerasıyla çekilen ister film rulosunda saklanan fotoğraflar da hareket hâlindeyken hazırlanan yazılara eklenebiliyor. Ayrıca kullanıcılar hesaplar ve Blogger blogları arasında geçiş de yapabiliyor.

iOS için Blogger uygulamasında aralarında Türkçe’nin de bulunduğu 58 dil desteği yer alıyor. iPad, iPod touch ve iPhone ile uyumlu olan bu uygulama iOS 4.3 ve üstü sürümdeki cihazlarla çalışıyor. 2.0.1.5 versiyon numaralı bu uygulama 2.9 MB’lık dosya büyüklüğüne sahip.

İlgili >> Google+, iTunes App Store

İLGİLİ HABERLER