Manşetler

iOS 9 beta sürümünde iPad Pro için hazırlanmış yeni bir klavye düzeni gizli

ipad-mini-retina-inceleme-00031

Apple’ın gelecek ürünleri arasında daha büyük ekranlı ve güçlü bir iPad’in de olduğu söyleniyor. Görünüşe göre Apple iOS’i bu cihazı destekleyecek şekilde hazırlıyor. Geliştirici Steve Troughton Smith iOS 9 beta sürümünde daha büyük bir iPad klavye düzeninin gizlendiğini tespit etti ve bu düzen sadece ekran daha büyük bir boyuta ayarlandığında ortaya çıkıyor.

Bu klavye yerleşiminin gelecekte çıkacak ve son zamanlarda hakkındaki haberlerin epey arttığı daha büyük ekranlı bir iPad için hazırlandığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Apple’ın bu tableti yıl sonundan önce piyasaya sürmesi bekleniyor.

ios-9-ipad-pro-klavye-150615-2 ios-9-ipad-pro-klavye-150615-1

Apple’ın yeni cihazlar için bu şekilde hazırlık yapması sıra dışı sayılmaz. iOS 6’nın beta sürümünde 4 inç ekranlı iPhone 5 için uyumluluğun bulunduğuna dair izler görülmüştü. Ayrıca iOS 8 beta’da da iPhone 6 ve 6 Plus’ın daha büyük boyutlu ekranlarını işaret eden detaylar bulunuyordu. Aslında bunlar bilerek verilen değil, daha çok zorunluluktan dolayı verilen açıklar. Üstelik Apple’ın geliştiricilere sırada nelerin olduğuna dair ipuçları verme konusunda çok da istekli olmadığını söyleyebiliriz.

Daha büyük boyutlu klavye çok da farklı görünmüyor, ancak birkaç tane buton eklenmiş. En dikkat çekici olanı ise sembollere hızlı erişim sağlayacak şekilde en tepeye bir sıra dar tuş eklenmiş olması. Ayrıca yenile, sekme ve Caps Lock tuşları da mevcut.

Apple’ın iOS’te çeşitli değişiklikler yapmasını bekleyebiliriz, en azından temel uygulamalar iPad Pro’nun daha büyük ekranında çalışacak şekilde optimize edilecektir. Apple’ın yeni bir ekran boyutu getirdiği her seferde iOS’in unsurlarında da çeşitli değişiklikler olur. Bunlar bazen dar kapsamlı bazen de daha büyük ekranlara uyum gibi kritik değişiklikler olabilir.

iOS 8 yüklü iPad'de kullanılan klavye
iOS 8 yüklü iPad’de kullanılan klavye

Aslında bölünmüş ekranda çoklu görev desteğiyle birlikte yeni bir ürünün işaretlerini görmeye başlamıştık, herkes bunun daha büyük ekranlı iPad Pro için düşünüldüğünü tahmin etmişti. Yeni klavye düzeni de ufukta daha büyük ekranlı bir iPad’in gözüktüğüne dair yeni ve küçük bir kanıt sayılabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER