Teknoloji

iOS 5 her üç Apple iOS cihazının birinde yüklü durumda

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iPhone 4S‘in ilk haftasonunda dört milyondan fazla sattığını görmek bu telefonun fazla ilgi görmeyeceğini düşünenler için bir hayli sürpriz olmuştur. Aynı şekilde ilginç olan bir başka ayrıntı da iPad, iPhone ve iPad sahiplerinin yeni iOS 5‘e ayak uydurmadaki gösterdiği hız. Her üç Apple iOS cihazından birinde yeni iOS 5 çalışıyor.

iOS 5, iPhone 4, 3GS, iPod touch üçüncü ve dördüncü nesil ve tüm iPad modellerinde çalışabiliyor. Ayrıca piyasaya çıkan iPhone 4S’lerin ve güncellenmiş iPod touch’ların da iOS 5 ile birlikte yüklü geldiğini hatırlatalım. Geçtiğimiz çarşamba akşamı yayınlanan iOS 5 Apple’ın sunucularına aşırı bir yüklenme meydana getirmişti, aslında tüm dünya genelindeki internet trafiğinde yüke yol açtığını söyleyebiliriz. Örneğin İngiltere trafiğinde hatırı sayılır bir artışa yol açmış. Bunda, iOS 5’e güncelleme yapmak için indirilmesi gereken yüksek boyutlu işletim sistemi kurulum dosyasının indiriliyor olmasının etkisi var.

Neyse ki, iOS 5 ile birlikte yazılım güncellemeleri artık kablosuz bağlantı üzerinden ve fark güncellemeleri şeklinde alınacak. Bu da her güncelleme esnasında yüksek boyutlu kurulum dosyasını indirme ihtiyacını ortadan kaldıracak. Tabii, iOS 6 veya daha üst sürümlere geçişte yine bu yöntem işe yarayacak mı, onu henüz bilmiyoruz.

Bu arada Localytics tarafından hazırlanan yukarıdaki grafiğe göz attığımızda iOS 5’in en çok iPhone 4 ve iPad sahipleri tarafından tercih edildiğini görüyoruz. iPod touch sahipleriyse güncelleme konusunda pek acele etmiyor gibi görünüyor Dördüncü nesilin üçüncü nesile göre yavaş kalması da dikkate değer. iPod touch sahiplerinin güncelleme konusunda yavaş davranmasında müzik kütüphanelerini kaybetme tehlikesi olabilir. Bunun için öncelikle bir yedekleme işlemi yapmaları gerekiyor, bu da biraz zaman alıcı bir işlem.

Öte yandan, yukarıdaki grafikte sadece güncellenen cihazların dikkate alındığını, iPhone 4S’in ve 2011 model iPod touch’ın hesaba katılmadığını belirtelim.

İlgili – TechCrunch

İLGİLİ HABERLER