Teknoloji

iOS 17.4.1 güncellemesi çeşitli hata düzeltmeleriyle birlikte çıktı

ios 17.4.1

Apple, iOS 17.4.1 ve iPadOS 17.4.1 güncellemelerini yayınladı. Bu güncellemeler, esasında bu ayın başında iOS 17.4 ile gelen yeniliklerin ve düzeltmelerin üstüne ek yapıyor, kullanıcılar için çeşitli iyileştirmeler sunuyor. Bununla birlikte, sadece mevcut hataların düzeltilmesi ve güvenlik açıklarının giderilmesiyle kalmayıp, kullanıcı deneyimini önemli derecede iyileştiriyor.

iOS 17.4 Güncellemesiyle Gelen Yenilikler

iOS 17.4 güncellemesi ile beraber, Türkiye’de dahil olmak üzere global çapta kullanıcılar için emoji klavyesine yeni simgeler eklenmişti. Bunlar arasında mantar, anka kuşu, misket limonu, kırık zincir ve sallanan kafa emojileri kullanıcılara sunulmuştu. Ayrıca, 18 farklı vücut ve insan emojisi, her iki yöne de bakma seçeneği ile güncellenmişti, kullanıcıların ifade biçimlerini zenginleşmişti.

Apple Podcasts uygulaması da önemli yeniliklere sahne olmuştur. Artık metin dökümleri, belirli dillerde (İngilizce, İspanyolca, Fransızca ve Almanca) sesle senkronize oluyor ve metinle birlikte takip edilebiliyor. Bu, podcast dinleyicilerinin deneyimini zenginleştirirken, aynı zamanda erişilebilirliği de önemli ölçüde artırıyor. Metinler tamamen okunabilir hale gelmiş, böylece kullanıcılar belirli bir sözcük ya da ifadeyi arayabilir, metin üzerinde dokunarak istedikleri zaman diliminden itibaren oynatma imkanına sahip olabilirler.

iOS 17.4.1 güncellemesiyle gelen düzeltmeler ve iyileştirmeler

iOS 17.4.1, esas olarak güvenlik ve hata düzeltmeleri üzerine odaklanıyor. Yine de, bu ara güncelleme, kullanıcılara sunduğu bazı özgün iyileştirmelerle dikkat çekiyor. Örneğin, Müzik tanıma özelliği güncellenmiş ve kullanıcıların tanıdıkları şarkıları doğrudan Apple Music Classical’a eklemelerine olanak tanımıştır. Ayrıca, çalınan aygıtlar için artırılmış güvenliği destekleyen Çalınan Aygıt Koruması gibi güvenlik özellikleri de geliştirilmiş.

Ayarlar menüsündeki Pil Sağlığı bölümü, iPhone 15 ve iPhone 15 Pro kullanıcıları için daha fazla bilgi sağlar hale getiriliyor. Bu bölümde artık pil devir sayısı, üretim tarihi ve ilk kullanım tarihi gibi önemli bilgiler yer alıyor. Bir diğer dikkat çekici düzeltme ise, çift SIM kullanıcılarını etkileyen ve telefon numarasının grup mesajlarında yanlış görünmesine neden olan sorunun giderilmesi oluyor.

iOS 17.4.1 ve iPadOS 17.4.1 güncellemelerini, cihazınızda Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme yolunu takip ederek yükleyebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER