Teknoloji

iOS 16 Güvenlik Kontrolü ile kötü ilişkiler yaşayanlara yardım etmeyi amaçlıyor

ios 16 güvenlik kontrolü

Apple iOS 16 ile kullanıcılarına çok sayıda yenilik sunuyor. Bu yeniliklerden birisi de Safety Check (Güvenlik Kontrolü) adını taşıyan özellik. Söz konusu özellik, kötü ilişkiler yaşayan insanları korumayı amaçlıyor.

Güvenlik Kontrolü ile kullanıcılar uygulama erişimini ve şifreleri yönetebilecek, uygulamalara şifrelerinin ve bilgilerinin kimde olduğu konusunda bilgi verebilecek. Bu sayede kötü ilişkiler yaşayan kişilerin partnerleriyle olan teknolojik bağlantılarının daha kolay koparılması mümkün hâle gelecek.

Kullanıcılar bunu erişim izinlerini gözden geçirerek ve kaldırarak yapabilecek. Bul gibi uygulamalar, konum, veri, kişiler gibi bilgiler Güvenlik Kontrolü özelliğinin kapsamında yer alıyor.

Acil Sıfırlama özelliği ise kullanıcının iCloud hesabıyla eş zamanlanan tüm kişi ve kullanıcıların erişimini bir anda kesmeyi mümkün kılıyor. Söz konusu özellik güvenlik ayarlarını yeniden değerlendirmek için de kullanılabilecek.

Apple iOS 16 ile sunduğu Güvenlik Kontrolü özelliğiyle teknoloji üzerinden zorba eş takibine maruz kalanlara bundan kurtulmanın kolay bir yolunu sunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER