Teknoloji

iOS 15.3.1 ve diğer Apple güncellemeleri önemli bir güvenlik açığını kapatıyor

ios 15.3.1 16

Eğer cihazınızın en güncel yazılım üzerinde çalışmasına güvenliğiniz açısından önem veriyorsanız, Apple cihazlarınızı en kısa sürede güncellemek isteyebilirsiniz. Çünkü Apple, iOS 15.3.1, iPadOS 15.3.1, macOS Monterey 12.2.1 ve watchOS 8.4.2 güncellemelerini yayınladı. Bu güncellemelerin getirdiği en önemli yenilik bir WebKit güvenlik açığını düzeltmek oluyor.

Özel olarak hazırlanmış web siteleri, cihazınızda rastgele kod çalıştırmak için “serbest olduktan sonra kullan” hatasından, yani kullanım için serbest bırakıldıktan sonra belleğe başvuruda bulunulmasından yararlanabilir. Üstelik bu risk teoriyle sınırlı kalmadı. Apple, bir yama hazır olmadan önce güvenlik açığından “aktif olarak yararlanıldığına” dair en az bir rapor olduğunu söyledi.

Ayrıca macOS güncellemesi, Intel tabanlı MacBook’lar için pilin hızlı tükenmesi sorununu da düzeltir. 9to5Mac sitesi, M1 tabanlı Mac’lere sahip bazı kullanıcıların da bu sorunu yaşadığını not söyledi. Bu arada yeni iOS sürümü yanıt vermeyen Braille ekranlarıyla ilgili bir sorunu da çözecektir.

iOS 15.3.1 ve diğer güncellemeler; bir çekirdek hatasının yanı sıra tarayıcı geçmişinizi ve Google hesap bilgilerinizi sızdırabilecek bir Safari hatası da dahil olmak üzere, Apple’ın 2022 içinde giderdiği üçüncü dikkate değer güvenlik riski oluyor. Bu tür ara güncellemeler heyecan verici olmasa da, Apple’ın olası korsan saldırılarına ayak uydurmaya kararlı olduğunu ve ilk etapta başa çıkması gereken daha fazla tehdit olduğunu öne gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER