Teknoloji

iOS 15.2 ile gelecek yeni iPhone 13 Pro makro düğmesi görüldü

iphone 14

Apple’ın en yeni iOS 15.2 beta sürümü, iPhone 13 Pro‘nun makro modunu kullanmayı basitleştiren bir yöntem ekliyor. Kamera arayüzüne eklenecek bir düğmeyle bunu açıp kapatmak mümkün olacak. 9to5Mac’in belirttiğine göre, küçük bir çiçeğe benzeyen simge, bir nesneye makro fotoğraf çekecek kadar yakın olduğunuzda açılıyor ve ayarlara girmek zorunda kalmadan Otomatik Makro modunu açıp kapatma arasında kolayca geçiş yapmanızı sağlıyor.

YouTube kanalı ZolloTech tarafından yayımlanan bir video, özelliğin şu anda iOS 15.2 beta 2’de nasıl çalıştığını gösteriyor. Eğer otomatik Makroyu kapattıysanız, bir şeye yaklaştığınızda düğme görünür. Ona dokunmak Otomatik Makroyu tekrar açıyor gibi görünüyor ve telefonunuz makro moduna geçiyor. Düğmeye tekrar dokunmak Otomatik Makro’yu kapatıyor ve sizi normal kameraya geri döndürüyor.

iPhone 13 satışa sunulduğunda yayımlanan bazı incelemelerde, telefon lens değişikliğini kullanıcı arayüzünde gerçekleştiğini göstermeden lensleri değiştirdiği için makro moduna otomatik geçişin biraz şaşırtıcı olabileceği söylenmişti. Apple, otomatik geçişi kapatmanıza olanak tanıyan bir ayar (Ayarlar > Kamera > Otomatik Makro) sunarak bu sorunu düzeltti, ancak bu, işleri biraz karmaşık hâle getirdi. Yalnızca ultra geniş kameraya geçmek ve süjenize yaklaşmak size makro modundan farklı sonuçlar veriyor. Makro efektini yakalamak için 0.9 kat yakınlaştırma yapmak gerekiyor.

iOS 15.2 beta 2’de görülen değişiklik işleri basitleştiriyor. Otomatik Makro’yu açık bırakabilirsiniz ve bir nesneye yeterince yakınsanız iPhone 13 Pro’nuz bir makro resim çeker. Daha hassas kontrolü tercih ederseniz veya otomatik geçişin dikkat dağıtıcı olduğunu düşünüyorsanız, Otomatik Makro’yu kapatabilirsiniz, ancak yine de, telefon bir makro çekim yapmaya çalıştığınızı düşündüğünde açılacak olan düğme sayesinde isterseniz makro moda kolayca erişebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER