Teknoloji

iOS 14.3 beta sürümü yeni Apple ürünleri için ipucu veriyor

ios 14 uygulama arşivi

Apple, bu hafta içinde kendi tasarımı olan M1 işlemcisini ve bu işlemciyi taşıyan ilk bilgisayarlarını tanıtmıştı. Şirket, macOS Big Sur işletim sistemini de kullanıcılarla buluşturmaya başladı. Mobil cihaz sahiplerini de unutmayan Apple, iOS 14.3 için ilk beta sürümünü de yayınladı. Bu beta sürümü, Apple’ın gelecek planları konusunda da bazı ipuçları veriyor.

2020 neredeyse sona ermek üzere. Ancak bu yıl beklendiği hâlde henüz resmiyet kazanmayan iki Apple ürünü var. Bunlar AirPods Studio kulak üstü kulaklık ve AirTag olarak anılan takip cihazı. İki ürünün de yıl bitmeden çıkması pek olası görünmese de, iOS 14.3’ün ilk beta sürümü Apple’ın bu cihazlardan vazgeçmediğini gösteren ipuçları barındırıyor.

Beta sürümünde daha önce hiçbir Apple ürününde kullanılmayan bir kulaklık tasarımını gösteren bir ikon bulunuyor. Bu tasarım, daha önce internete sızan AirPods Studio görsellerinde görülenlere de pek benzemiyor. Sızıntılarda daha geleneksel bir kulaklık tasarımı görülürken, iOS 14.3’ün beta sürümünde biraz daha farklı bir tasarım göze çarpıyor. Apple’ın iki farklı AirPods Studio modelini çıkarabileceği söylense de, bu ihtimale tedbirli yaklaşmak gerekiyor.

ios 14.3 beta

Kulaklık ikonunun yanında çanta ve valiz ikonlarının da bulunması göze çarpıyor. Bunların da AirTag’in varlığını işaret ettiği anlaşılıyor. iOS 14.3’ün ilk beta sürümünde AirTag kurulumunu gösteren bir videonun da bulunduğu belirtiliyor. 9to5Mac’in haberine göre, AirTag, Apple ID ile eşleştirilecek. Böylelikle başkası tarafından kullanılması engellenecek. AirTag’lerin sahibinin belirlenmesi için taranabileceği de gelen bilgiler arasında yer alıyor.

iOS ve iPadOS 14.3 beta sürümlerinde başka yeni özelliklere rastlamak da mümkün. Bunlar arasında iPhone 12 Pro ve Pro Max için daha önce duyurulan ProRAW, PS5 Dual Sense kumanda desteği gibi özellikler bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER