Teknoloji

iOS 14.2 ile iPhone’lara yeni emojiler gelecek

ios 14.2

En yeni iOS beta sürümleri, iPhone sahiplerini nelerin beklediği konusunda daima ipucu veriyor. iOS 14.2 güncellemesinin özellikle emoji kullanmayı sevenler için bazı yenilikler getirdiği de en son beta sürümüyle görülüyor.

Emojipedia’nın haberine göre, iOS 14.2’yle birlikte iPhone’ların emoji kütüphanesi biraz daha genişleyecek. Yeni emojiler arasında ninja, bubble tea, biberonla bebek besleyen anne ve baba gibi seçenekler bulunuyor.

Apple iOS 14’e geçişle birlikte kullanıcılarına sunmayı planladığı emojilerden bazılarını geçtiğimiz aylarda göstermişti. Şirket, yeni emojilerinin çeşitlilik adına daha “kapsayıcı” olacağın da açıklamıştı. iOS 14.2’yle sunulacak emojiler arasında “smokinli kadın” ve “gelinlikli erkek” gibi seçeneklerin bulunması şirketin bu sözünde ciddi olduğunu gösteriyor.

Apple’ın yeni emojilerinin hayvanlar tarafında da çeşitliliği artırdığı söylenebilir. Sinek, hamam böceği, mamut, fok gibi emojiler de iOS 14.2’yle birlikte kullanılabilecek.

iOS 14.2 ile son kullanıcıların buluşmasına henüz biraz daha zaman var. İkinci geliştici betası henüz dağıtma çıkan iOS 14.2’nin 2021’den önce yayınlanması beklenmiyor.

İLGİLİ HABERLER