Teknoloji

İşte Apple’ın iPhone’a ekleyeceği yeni emojiler

apple iphone

iOS kullanıcılarının arkadaşlarına gönderebileceği veya sosyal medya paylaşımlarında kullanabileceği emojilere yenileri ekleniyor. Apple bu yıl içinde iPhone sahiplerine sunacağı 13 yeni emojiyi sergiledi. Söz konusu emojilerin tamamı, geçtiğimiz ocak ayında Unicode Consortium tarafından onaylanan paketin parçaları arasında yer alıyordu.

Unicode Consortium o dönemde paketin içeriğini kamuoyuyla paylaşmıştı. Ancak teknoloji şirketleri genellikle onaylanan emojilere kendilerine özel bazı dokunuşlar yapıyor. Bu sayede ilgili emojilerin platforma özgü bir görünüme kavuşması sağlanıyor. Hamburger emojisinin şirketten şirkete değişmesi bu durumun en anlaşılır örneği olarak değerlendirilebilir.

Apple’ın yeni emoji setinde göze ilk olarak ninja emojisi çarpıyor. Bunun herkesin maskeyle dolaştığı şu zamanlarda sıklıkla kullanılacak bir emoji olacağı söylenebilir. Gerçekçi kalp ve akciğer emojilerini getiren yeni pakette; Apple’ın “İtalyan Eli” olarak tanımladığı, Türkiye’de de zaman zaman beğeni ifade etmek için kullanılan el hareketini gösteren emoji de bulunuyor.

Apple yeni emojilerini iPhone sahiplerine büyük ihtimalle eylül ayında iOS 14 ile birlikte sunacak. Şirket, iOS 14 ile kendisine özel Memoji’lerine renkli yüz maskeleri ekleme imkanı da sağlayacak.

İLGİLİ HABERLER