Teknoloji

iOS 13 beta 7’de iPhone 11 tanıtım tarihinin ipuçları gizli

apple iphone

Apple iOS 13 beta 7 sürümünü geliştiriciler için yayınladı. Yeni beta sürümünü eşeleyen meraklılar, yakında tanıtılmasını beklediğimiz iPhone 11 ile ilgili dikkat çekici ipuçlarına ulaştılar.

iHelp BR sitesi, en son iOS 13 beta sürümünün iPhone 11 tanıtım etkinliğinin 10 Eylül tarihinde gerçekleşeceğine dair ipucu veren bir nesne içerdiğini kaydetti. “HoldForRelease” adını taşıyan bir görsel, iOS 13 ana ekranındaki takvimde 10 Eylül tarihini gösteriyor. Apple bu özel görseli yeni iPhone’u ilk kez kurduğunuz zamanki kutu açılış deneyimi için kullanıyor.

iOS 12 de benzer bir görsel barındırıyor ve onun üstünde de 12 Eylül tarihi gösteriliyor. Apple bu tarihte iPhone XS’i tanıtmıştı. Bu görselin varlığı, Apple’ın iPhone 11 etkinliği için 10 Eylül tarihine hazırlandığını düşünmemize neden oluyor. Geçtiğimiz yıllarda da genellikle iPhone tanıtımı için eylül ayının ikinci haftasının seçildiğini görüyoruz.

9to5Mac sitesi, Apple’ın iPhone etkinliklerini genellikle eylül ayının ikinci salı ya da çarşamba günleri gerçekleştirdiğine dikkat çekiyor. Geçmişte iPhone etkinlikleri aşağıdaki tarihlerde düzenlenmişti:

  • 12 Eylül 2018 Çarşamba
  • 12 Eylül 2017 Salı
  • 7 Eylül 2016 Çarşamba
  • 9 Eylül 2015 Çarşamba

Apple’ın 2019 etkinliğinde muhtemelen üç yeni iPhone tanıtması bekleniyor. Bunlardan en az bir tanesinin arkasında üç adet kamera bulunacak. Bu yılın başlarından beri rastladığımız dedikodular; Apple’ın iPhone XR, iPhone XS ve iPhone XS Max modellerinin takipçilerini tanıtacağını işaret ediyor.

Bazı dedikodular iPhone XS’in takipçisinin 6.1 inç ile biraz daha büyük boyutlu bir ekrana sahip olacağını işaret ediyor. Arkasında ise üç adet kamera bulunacak. Halbuki daha önceki dedikodular üç arka kameranın sadece iPhone XS Max’in takipçisine özel olacağını gösteriyordu.

CoinX rumuzlu Twitter kullanıcısı Apple’ın bu yıl iPhone 11 Pro adını tercih edebileceğini işaret etmişti. CoinX geçen yıl da iPhone XS’i, tanıtılmasından bir hafta kadar önce göstermişti. Eğer çıkan haberler doğruysa, Apple iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max isimlerini kullanmayı planlıyor.

Apple geçen yıl iPhone XS, XS Max ve XR isimlendirmeleriyle bir çıkmaz yola girdiğine dair izlenim uyandırmıştı. Eğer iPhone 11 Pro Max gibi bir isimle karşılaşırsak, şirketin isimlendirmede epey esnek davranmış olacağını söyleyebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER