Teknoloji

Apple iOS 12’de önceliği yenilik yerine kalite ve dayanıklılığa verecek

apple iphone x

ios 12Apple’ın yeni mobil işletim sistemi iOS 12, büyük ihtimalle sonbaharda kullanıcılarla buluşacak. Yeni işletim sistemiyle birlikte iPhone ve iPad sahiplerine çok sayıda yeni özelliğin sunulması bekleniyor. Ancak önceliğini kalite ve dayanıklılığa veren Cupertino merkezli şirketin pek çok yeniliğin çıkışını da rafa kaldırdığı belirtiliyor.

Apple yeni yaklaşımı çerçevesinde de her yıl yeni iOS sürümleri yayınlamaya devam edecek. Şirketin yazılım ekibi ise iki yıllık bir plan çerçevesinde yeni özellikleri test edecek ve tam anlamıyla hazır olmayan özelliklerin çıkışını bir sonraki yıla bırakacak.

Yine de, Apple’ın bu yıl yayınlayacağı yeni sürümün dikkate değer yenilikler getirmesi bekleniyor. Uygulamaların hem iPhone ve iPad hem de Mac üzerinde çalışabilmesi bu yenilikler içinde öne çıkıyor. Ebeveynlerin çocuklarının telefon kullanımını takip etmesini sağlayan yeni bir Dijital Sağlık aracı ve FaceTime sırasında Animoji kullanılabilmesi 2018 için planlanan yenilikler arasında sayılıyor.

Ancak daha önce 2018’de kullanıcılarla buluşması beklenen bazı özelliklerin de 2019’a ertelendiği belirtiliyor. iPhone, iPad ve CarPlay’in ana ekranındaki tasarım değişikliği ertelenen yenilikler arasında başı çekiyor. Fotoğraflar uygulamasındaki değişikliklerin de ertelendiği ifade ediliyor.

Apple’ın yazılım stratejisindeki değişikliğe dair haberler, kısa süre önce de gündeme gelmişti. Şirketin yazılım şefi Craig Federighi’nin ekibini toplayarak değişiklik kararını duyurduğu belirtilmişti.

iOS 12 WWDC 2018’de görücüye çıkacak

Apple’ın yeni işletim sisteminin şirket adında “Peace” (Barış) kod adıyla anıldığı söyleniyor. iOS 12, ilk olarak Apple’ın, büyük ihtimalle, haziran ayında gerçekleştireceği geliştirici konferansı WWDC’de görücüye çıkacak.

İLGİLİ HABERLER