Apple iOS 12’de bulunacak ABD’ye has bir özelliğin duyurusunu yaptı. Sonbaharda gelecek olan mobil işletim sisteminin yeni sürümü, iPhone sahipleri telefonlarıyla 911’i aradıklarında konumlarını cevaplayan operatörle otomatik olarak paylaşacak.
Eklenen bu özellikle olayla ilgili bilgi toplama sürecinin daha düzenli hâle getirilmesi, acil müdahale süresinin azaltılması hedefleniyor. Apple, ABD’de gerçekleştirilen acil aramaların yüzde 80 civarındaki bölümünün mobil cihaz üzerinden yapıldığına dikkat çekti. Ne var ki, eskimiş altyapının 911 çağrı merkezleri için arayan kişinin konumunu belirlemeyi zorlaştırdığını vurguladı.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

iOS 27 beta 7 çıktı, Apple Eylül sürümüne yaklaştı

Dünyanın en çok satan telefonları belli oldu, iPhone 17 yine ilk sırada

iPhone yakında Xiaomi otomobillerinin anahtarı olabilecek

Google’dan Apple’ın katlanabilir iPhone planına çarpıcı ipucu

Apple 9 Eylül’de iPhone 18 Pro ve katlanabilir iPhone’u tanıtacak
iOS 12’deki bu değişiklik Apple’ın 2015’te faaliyete geçirdiği HELO, yani Hibritleştirilmiş Acil Durum Konum sistemi üzerinde inşa ediliyor. Sistem, birçok 911 çağrı merkezinin sistemlerinde bulunan mevcut yazılıma entegre edilecek. RapidSOS adlı acil durum teknolojileri şirketi de bu süreçte yardımcı olacak.
Apple’ın konuyla ilgili basın açıklamasında görüşlerini belirten Amerikan Ulusal Acil Durum Numara Birliği Başkanı Rob McMullen, getirilen yeniliğin Gelecek Nesil 911 sistemlerinin herkes için kullanılabilir hâle gelmesini hızlandıracağını, hayatları kurtarmaya ve mülkleri korumaya yardımcı olacağını kaydetti.
Apple’ın gizlilik ile ilgili yaklaşımı da şirketin basın açıklamasında dikkat çekilen bir husustu. Kullanıcı verisinin acil olmayan durumlar için kullanılmayacağının altı çizildi.
Günün Öne Çıkan Fırsatları





REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.


