Teknoloji

iOS 12.1.1 bazı iPhone’larda mobil veri bağlantısı sorunlarına neden oluyor

iphone xs max
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple geçen hafta içinde iPhone’a iOS 12.1.1 güncellemesini getirmişti. En yeni iOS sürümüyle birlikte FaceTime video görüşmeleri sırasında kamera değiştirme işlemi kolaylaştırılmış ve Live Photo çekimi geri getirilmişti. Ancak bazı kullanıcılar için bu güncellemenin yeni bir probleme neden olduğu belirtiliyor.

PhoneArena‘nın Forbes’dan alıntıladığı bir habere göre, bazı iPhone kullanıcıları güncellemeden sonra şebekeye bağlanıp mobil veri kullanmakta sıkıntılar yapıyor. Haberde iPhone kullanıcılarını etkileyen bağlantı probleminin çeşitli ülkelerde görüldüğü belirtiliyor. Hata farklı ürünleri farklı şekillerde etkiliyor. Örneğin bazı kullanıcılar mobil operatörün 4G LTE şebekesine Safari’yi kullanarak bağlanabildiklerini, ancak uygulamalarda internet kullanımının olmadığını söylüyor. Bir kullanıcı ise Twitter’ı veya Amazon’u LTE bağlantısı üzerinden kullanamadığını, ancak tüm Google uygulamaları veya WhatsApp’ı kullanırken ağa bağlanabildiğini belirtiyor. Başka şikayetlerde ise mobil operatörün şebekesine hiçbir şekilde bağlanılamadığı, veri kullanımının Wi-Fi üzerinden gerçekleştirilebildiği dile getiriliyor.

Bazı iPhone sahipleri, mobil operatör ayarlarını güncelleyerek ve yeniden başlatmaya zorlayarak sorunu çözmeyi denediklerini, ancak bunun bir işe yaramadığını söylüyor. Apple’ın ise sorundan haberdar olduğu ve bundan iOS 12.1.1 beta test kullanıcılara bahsettiği de öne sürülüyor.

Eğer henüz iPhone’unuzu iOS 12.1.1’e güncellemediyseniz, Apple’ın yeni bir güncelleme çıkarıncaya kadar beklemenizi tavsiye ederiz. Eğer sorun sizi de etkilediyse, Apple’ı beklemeli ve o zamana kadar Wi-Fi şebekelerinin kapsama alanında kalmalısınız.

İLGİLİ HABERLER