Manşetler

Yeni iOS 11 güncellemesi işlemci performansında kullanıcılara kontrol imkanı verecek

iphone çift sim kart desteği
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ios 11Apple CEO’su Tim Cook, iOS 11 için yayınlanacak yeni güncellemeyle kullanıcıların cihazlarının işlemci performansı için uygulanan kısıtlamayı devredışı bırakabileceğini belirtti. Cupertino merkezli şirket, geçtiğimiz ay piller aşındıkça yaşanabilecek sorunları engellemek adına iPhone’ları kısıtlı olarak yavaşlattığını itiraf etmişti.

ABC News’e konuşan Cook, gelecek ay içinde güncellemenin önce geliştirici sürümünün yayınlanacağını, ardından da sıranın genel dağıtıma geleceğini belirtti. Apple CEO’su, güncellemeyle kullanıcılarına pillerinin sağlığını görme imkanı sunacaklarını ve bunun “çok ama çok şeffaf” bir yaklaşım olduğunu dile getirdi. Cook, daha önce böyle bir uygulamanın yapılmadığını sözlerine ekledi.

Cook, güncellemeyle kullanıcılarına iPhone’un beklenmeyen kapanmaları önlemek adına performansını yavaşlatması konusunda da daha net bilgiler vereceklerini ve dileyenlerin performans yavaşlatmasını devredışı bırakabileceğini ifade etti. Cook, devredışı bırakmayı tavsiye etmediklerinin de altını çizdi.

Apple geçtiğimiz ay pile bağlı problemleri önlemek ve telefonu korumak adına kasıtlı olarak performans yavaşlatması yaptığını kabul etmişti. Kullanıcılarından özür dileyen ve pil değişim programını yenileyen şirket, buna rağmen aleyhinde açılan davalardan kurtulmayı başaramamıştı.

Yeni iOS 11 sürümü mart ayında tüm kullanıcılarla buluşabilir

Yeni iOS 11 güncellemesinin geliştirici betasının şubat ayının başlarında yayınlanması planlanıyor. Bu da güncellemenin mart ayı içinde tüm kullanıcılarla buluşabileceği anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER