Teknoloji

Eski iPhone’ları kasten yavaşlattığı için Apple’a bir dava daha açıldı

iphone se

apple iphoneApple geçtiğimiz hafta pil ömrünü korumak adına yazılım güncellemeleriyle eski iPhone’ları yavaşlattığını kabul etmişti. Bu durumdan mutsuz olan iPhone sahipleri de şirketin itirafına davalarla karşılık veriyor. Bu davalara son olarak New York’ta açılan bir dava eklendi. Apple iPhone için kasıtlı olarak yavaşlatma uyguladığı gerekçesiyle beş iPhone sahibi tarafından dava edildi.

Dava dosyasına göre, şikayetçilerin hepsi iOS güncellemelerinden sonra telefonları yavaşladığı için yeni iPhone modellerine geçiş yaptı. Davacılar, sorunun pilden kaynaklandığını bilmeleri durumunda yeni bir cihaz satın almak yerine pili değiştirmekle yetineceklerinin de altını çiziyor. Apple’ın itirafının ardından açılan diğer davalarda da şikayetçiler benzer görüşleri öne sürmüştü.

Apple tarafından geçtiğimiz hafta yapılan açıklamada iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus ve iPhone SE modellerinin yazılım güncellemesi yoluyla yavaşlatıldığı doğrulanmıştı. Şirket, uygulanan yöntemle ani çıkışların düzeltildiğini ve telefonların aniden kapanmasının engellendiğini belirtmişti. iPhone’larda kullanılan lityum-iyon piller soğuk hava veya düşük pil yüzdesi gibi koşullarda veya uzun süreli kullanımın ardından tükendiklerinde işlemcinin taleplerini karşılama konusunda sıkıntı yaşayabiliyor. Bu sıkıntı nedeniyle telefon, elektrikli bileşenlerini korumak amacıyla aniden kapanabiliyor. Apple’dan yapılan açıklamaya göre, şirket bu durumun yaşanmasını engellemek adına eski telefonlarını yavaşlatıyor.

Apple iPhone sahipleri tarafından şeffaf davranmamakla suçlanıyor

İtirafa rağmen, Apple iPhone sahipleri tarafından pil konusunda yeterince şeffaf davranmamakla suçlanıyor. Cupertino merkezli şirket, telefonlarını yavaşlattığını Reddit kullanıcıları tarafından yapılan paylaşımlar ve Geekbench’in gerçekleştirdiği analizin ardından itiraf etmişti.

İLGİLİ HABERLER