Teknoloji

Apple pil ömrünü korumak için eski iPhone’ları yavaşlatıyor (güncellendi)

iphone

apple pilAkıllı telefonların yavaşlaması, herkes için can sıkıcı bir durum. Bu dertten muzdarip olan bazı Reddit kullanıcıları, ilginç bir bulguya ulaştı. Söz konusu kullanıcılar, Apple’ın pil kapasiteleri iyiden iyiye düşen iPhone’ları yavaşlattığını fark etti. Pek çok iPhone sahibi, iOS güncellemelerinin yıldan yıla telefonlarını yavaşlattığını düşünse de, Apple pil ömrünü korumak adına işlemci hızını bilinçli olarak düşürmeyi tercih etmiş olabilir.

Bu keşif, bir karşılaştırma çalışmasıyla da destekleniyor. iPhone 6s ve iPhone 7’nin performanslarını mercek altına alan Geekbench geliştiricisi John Poole, Apple’ın iOS 10.2.1 ve 11.2.0 güncellemelerinin farklı cihazlar için söz konusu hız kısıtlamasını uyguladığını belirtti.

iOS 10.2.1 güncellemesi, özellikle iPhone 6 ve iPhone 6s’teki gelişigüzel kapanmaları engelleme amacıyla yayınlanması nedeniyle ayrı bir önem taşıyor. Apple bu güncellemede kapanmayı önlemek için işlemciyi yavaşlatmayı seçmiş gibi görünüyor. Geekbench’e göre, iOS 11.2.0 aynı işlemi düşük pil kapasiteli iPhone 7’lere uyguluyor.

Bazı Reddit kullanıcıları ise pil değişimi yaptıktan sonra telefonlarının hız ve performans bakımından eskiye döndüğüne dikkat çekti. Söz konusu durum, telefonlarının yavaşlamasından şikayet eden kullanıcıları yeni bir cihaz almak yerine sadece pili değiştirmeye itebilir. Ancak iPhone’lar için pil değişimlerinin çok da kolay olmadığını hatırlatmakta fayda var.

Apple pil ömrü için hız düşürme iddiasına yanıt vermedi

Apple pil ömrünü korumak adına eski cihazların hızını düşürdüğü iddiasına şu an için yanıt vermiş değil.

Güncelleme: Apple; TechCrunch sitesine gönderdiği açıklamayla eski iPhone modellerini, pil ömrülerini korumak adına, güncellemelerle yavaşlattığını kabul etti. Bu yöntemin ilk olarak iPhone 6, iPhone 6s ve iPhone SE üzerinde uygulandığını belirten şirket, iOS 11.2 ile birlikte iPhone 7 için de söz konusu tekniğin uygulandığını açıkladı. Apple, gelecekte başka ürünler için de bu yöntemin uygulanabileceğini belirtmeyi ihmal etmedi.

İLGİLİ HABERLER