Teknoloji

iOS 11.3 public beta sürümü gönüllü kullanıcılar için yayınlandı

Apple iOS 11.3’ün ilk beta sürümünü bir önceki gün geliştiricilerle paylaşmıştı. Her zaman olduğu gibi, onu takip eden ilk gün içinde de ilk public beta sürümü yayınlandı. Böylelikle Apple Beta Yazılım Programına dahil olan gönüllü kullanıcılar gelecek sürümle birlikte sunulacak yeni özellikleri herkesten önce deneyimleme fırsatı elde etti.

Apple’ın gösterdiği iOS 11.3 yenilikleri arasında pil durum göstergesi bulunuyor, böylelikle pil ile performans arasında kalan kullanıcılara bir yönde seçim yapma konusunda daha fazla imkan tanınıyor. Bunun yanı sıra iPhone X kullanıcıları Mesajlar içinde yeni Animoji karakterleri görecek. ARKit’in yeni bir versiyonu ve iPhone sahiplerinin sağlık verilerini herhangi bir zamanda daha kolay şekilde tutmalarını sağlayacak Sağlık Kayıtları özelliği de geliyor.

Yeni eklenen Animoji karakterleri arasında aslan, kafa tası, ayı ve ejderha da bulunuyor. Böylelikle toplam Animoji sayısı 16’ya çıkıyor. Bu arada işletmelerin müşterileriyle Mesajlar uygulaması üzerinden etkileşim kurmaları daha kolay hâle gelecek. Facebook’un mesajlaşma uygulaması üzerinden sunduğu iletişim yöntemlerine benzer yöntemler getiriliyor.

ARKit 1.5 sürümü de iOS 11.3 ile birlikte gelecek. Yatay yüzeylerin yanı sıra, ARKit yeni sürümüyle birlikte duvar veya kapı gibi düşey düzlemleri de tanıyacak, bunların üstüne nesneler yerleştirmeye izin verecek. Bir işaret veya posterin pozisyonu tanınabilecek. Apple, bu imkanın etkileşimli müze gezilerine kapı açabileceğini, film afişlerine hayat verebileceğini düşünüyor. Ayrıca kameradan alınan görüşün çözünürlüğü yüzde 50 oranında artırılıyor ve otomatik odaklamadan yararlanılıyor.

iOS 11.3’ün en fazla konuşulan yeniliği pille ilgili olanı olacak. Güncelleme dağıtıma çıktıktan sonra kullanıcılar Ayarlar > Pil yolunu takip ederek pillerinin sağlık durumunu görüntüleyebilecek. Ayrıca Apple, pilin servise götürülmesinin gerekli olup olmadığını da söyleyecek. Geliştirici beta programının gelecek versiyonunda ise performans kısıtlamalarını kaldıracak bir ayarın getirileceği belirtiliyor. iOS 11.3’ün bir sonraki beta sürümünde bu ayarı görebiliriz.

iOS 11.3 public beta sürümünü indirmek isteyen kullanıcıların öncelikle Apple Beta programına kayıt olmaları gerekiyor. Bu programa üyelik ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. Sitedeki yönergeleri izleyerek public beta profil dosyasını uyumlu iOS cihazınıza indirebilir, daha sonra da güncellemeyi yüklemeye başlayabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER