Manşetler

iOS 10 Beta 7 ve Public Beta 6 sürümleri yayınlandı

ios 10 beta 7

ios 10 beta 7Apple iOS 10’un yedinci geliştirici beta sürümünü ve altıncı public beta sürümünü test amacıyla kullanıcılara sundu. İlginç olan ise, bu yeni beta sürümlerinin bir öncekilerden sadece dört gün sonra gelmiş olması.

Cuma akşamı yayınlanan yeni beta sürümleri, WWDC 2016 etkinliğinde çıkarılan ilk beta sürümünden bu yana gelen en son beta sürümleri olma özelliğini taşıyor. iOS 10 beta 7 yenilikleri tam olarak detaylandırılmasa da, bunun kapsamlı bir güncelleme olmadığı, daha çok kritik hataları çözmeye odaklandığı tahmin ediliyor.

Daha önceki altı beta sürümünü indirmiş veya cihazına daha yeni beta konfigürasyon profili yüklemiş olanlar, iOS 10 beta 7 veya iOS 10 public beta 6 sürümlerini kablosuz bağlantı üzerinden indirebilirler.

iOS 10, birçok yeni özelliği ve tasarım düzenlemesini içeren büyük bir iOS güncellemesi olma özelliğini taşıyor. 3D Touch işlevleriyle zengin bir deneyim sunan yeni Kilit ekranı deneyimi, daha kolay erişilebilir kamera, yeniden tasarlanmış Denetim Merkezi ve yeni bir görsel bileşenler ekranı iOS 10’un başlıca yenilikleri arasında bulunuyor. Apple’a göre, iOS 10 şirketin şimdiye kadarki en büyük iOS güncellemesi olma özelliğini taşıyor.

iOS 10’da Mesajlar uygulaması kapsamlı yeniliklerle birlikte geliyor. Arkaplan animasyonları, balon efektleri, Digital Touch, el yazısı notları, Tapback cevapları, tahmin bazlı emoji simgeleri, özel bir App Store bölümü Mesajlar’ın başlıca yenilikleri arasında yer alıyor. Fotoğraflar uygulaması Anılar adı verilen ve unutulan anıları tekrar hatırlatan yeni bir bölüm ve bunun yanı sıra yeni yüz ve nesne tanıma yetenekleriyle geliyor.

iOS 10 şu an için geliştiriciler ve gönüllü beta kullanıcıları tarafından test ediliyor. Final sürümün muhtemelen gelecek ay yayınlanması bekleniyor. iOS 10 beta 7 muhtemelen iOS 10’un golden master olarak adlandırılan, finalden bir önceki sürümünden önceki son sürüm olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER