Manşetler

iOS 10 aktif cihazların yüzde 54’ünde kullanılıyor

ios 10 inceleme

ios 10 benimseme oraniApple geliştirici destek sayfası aracılığıyla en yeni mobil işletim sistemi iOS 10’un aktif cihazların yüzde 54’üne ulaştığını açıkladı. Söz konusu oran, 7 Ekim itibarıyla iTunes App Store’u ziyaret eden toplam iPhone, iPad ve iPod touch sayısı baz alınarak hesaplandı. Aktif iOS cihazlarının yüzde 38’inin iOS 9 kullandığı belirtilirken, yüzde 8’lik bir kısmın daha eski sürümlerde kaldığı görülüyor.

Yüzde 54 çok iyi bir benimseme oranı olsa da, Apple’ın en yeni mobil işletim sisteminin kullanıcıların kalbini kazanma konusunda selefi kadar hızlı olmadığı görülüyor. Geçtiğimiz yılın eylül ayında yayınlanan iOS 9, sadece 4 gün içinde iOS cihazlarının yüzde 50’sinden fazlasına ulaşmayı başarmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iOS 10 İncelemesi

Apple’ın güncellemeler konusundaki geleneğini sürdüren iOS 10, dikkate değer iyileştirmeleri beraberinde getiriyor. Ancak yine de, bazı eleştirmenler işletim sisteminin yeniliklerini yeterli bulmuyor. iOS 10 ile gelen yenilikler arasında en önemlisi olarak Siri ve Mesajlar uygulamasının üçüncü taraflara açılması göze çarpıyor. Apple Music, Haberler, Harita, Mesajlar, Siri ve Fotoğraflar gibi yerleşik uygulamalara yapılan güncellemeler de iOS 10’un parçaları arasında bulunuyor.

iOS 10 benimseme oranı üçüncü taraf şirketlerin öngörüsünün altında kaldı

Araştırma şirketleri daha önce iOS 10 benimseme oranı ile ilgili olarak çeşitli öngörü ve tahminlerde bulunmuştu. Apple’ın açıkladığı oranın bu öngörülerin altında kalması da ayrıca dikkat çekiyor. Mixpanel ve AppLovin, eylül sonu itibarıyla iOS 10 benimseme oranının yüzde 55 olduğunu belirtmişti. Mixpanel, kısa bir süre önce söz konusu oranı yüzde 67,5 olarak açıklamıştı. Apple tarafından paylaşılan resmi oran ile Mixpanel’in tahmini arasındaki uçurumun bir hayli büyük olduğunu belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER