
Facebook veri ve kaynaklara ulaşılması için ücretsiz internet erişimi sağlayan Internet.org uygulamasının kapsama alanını genişletiyor. İlk olarak temmuz ayının Zambiya’da faaliyete geçen uygulama, bundan iki hafta önce Tanzanya’da kullanılmaya başlamıştı. Uygulamanın üçüncü durağı ise Kenya olacak. Internet.org bu hafta içinde Kenya’da aktif hâle gelecek.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni iddia Apple’ın iPhone Ultra 2 üzerinde çalıştığını öne sürüyor
Apple’ın yeni işlemci yol haritası ortaya çıktı

Samsung Galaxy A27 5G daha ince çerçeveler ve yeni işlemciyle geldi

Meta’nın yeni AI gözlüğü Meta Glasses 3K video ve 8 saat pil ömrü sunuyor

Anthropic’in yeni yapay zekâsı Slack sohbetlerinden öğrenerek ekip arkadaşı gibi çalışıyor
Facebook haberin duyurusunu Güney Afrika’da düzenlenen AfriCom etkinliğinde gerçekleştirdi. Şirket tıpkı Zambiya’da olduğu gibi, Kenya’da da Internet.org projesi için mobil operatör Airtel ile işbirliği yapıyor. Facebook Internet.org girişimini geçtiğimiz yıl dünya nüfusunun internet erişimi bulunmayan üçte ikilik kısmı için başlatmıştı. Girişim kapsamında çok sayıda telekom ve teknoloji şirketiyle birlikte hareket eden Facebook, cep telefonu sahiplerinin belli servislere herhangi bir ücret ödemeden erişmesini amaçlıyor.
Facebook’un Internet.org ile Kenya’daki Airtel abonelerine ücretsiz olarak sunduğu servisler arasında AccuWeather, BBC News, Facebook Messenger ve Wikipedia gibi uygulamalar yer alıyor. Programın ilk durağı olan Zambiya’da Google Arama da bu servisler arasında olsa da, yeni ülkelerde Google’ın liste dışı kalması dikkat çekiyor. Facebook bu projeyle önemli bir hayırseverlik faaliyetinin imza atmış olsa da, kullanıcı tabanını genişletme konusunda da kendisine ciddi bir avantaj sağladığını belirtmek gerekiyor.
KÜÇÜK EV ALETLERİNDE FIRSATLAR
Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.


