Teknoloji

Internet.org uygulamasının yeni durağı Kenya olacak

facebook-internet-org-kenya-111114

Facebook veri ve kaynaklara ulaşılması için ücretsiz internet erişimi sağlayan Internet.org uygulamasının kapsama alanını genişletiyor. İlk olarak temmuz ayının Zambiya’da faaliyete geçen uygulama, bundan iki hafta önce Tanzanya’da kullanılmaya başlamıştı. Uygulamanın üçüncü durağı ise Kenya olacak. Internet.org bu hafta içinde Kenya’da aktif hâle gelecek.

Facebook haberin duyurusunu Güney Afrika’da düzenlenen AfriCom etkinliğinde gerçekleştirdi. Şirket tıpkı Zambiya’da olduğu gibi, Kenya’da da Internet.org projesi için mobil operatör Airtel ile işbirliği yapıyor. Facebook Internet.org girişimini geçtiğimiz yıl dünya nüfusunun internet erişimi bulunmayan üçte ikilik kısmı için başlatmıştı. Girişim kapsamında çok sayıda telekom ve teknoloji şirketiyle birlikte hareket eden Facebook, cep telefonu sahiplerinin belli servislere herhangi bir ücret ödemeden erişmesini amaçlıyor.

Facebook’un Internet.org ile Kenya’daki Airtel abonelerine ücretsiz olarak sunduğu servisler arasında AccuWeather, BBC News, Facebook Messenger ve Wikipedia gibi uygulamalar yer alıyor. Programın ilk durağı olan Zambiya’da Google Arama da bu servisler arasında olsa da, yeni ülkelerde Google’ın liste dışı kalması dikkat çekiyor. Facebook bu projeyle önemli bir hayırseverlik faaliyetinin imza atmış olsa da, kullanıcı tabanını genişletme konusunda da kendisine ciddi bir avantaj sağladığını belirtmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER