Manşetler

Interact: iPhone ve iPad’de kişi yönetimini daha verimli hâle getirin

interact-140116-1

Eğer iOS cihazınızda yer alan Kişiler uygulamasından daha fazlasını veren bir uygulama arıyorsanız, Interact hem iPhone hem de iPad’de aranan kan olabilir. Bu uygulama diğer uygulamalardan bilgi çekiminde bulunarak kişi kayıtları oluşturan bir iOS eklentisine de sahip. Bunun yanı sıra dahili kişiler uygulamasından daha iyi grup yönetimi de Interact’in özellikleri arasında bulunuyor.

Interact iPhone’unuzdaki mevcut kişi listesini çekerek işe başlıyor. Yeni bir hesap oluşturmak veya uzaktaki eşzamanlama servisini kullanmak gerekmiyor. Interact’e eklediğiniz kişiler mevcut kişiler listesi içinde de görünüyor. Bu, düzenlediğiniz gruplar için de geçerli. İlk bakışta uygulama Apple’ın Kişiler uygulaması kadar kolay kullanılabilir görünmüyor. Ancak işlevlere bir kez alıştıktan sonra, grupları düzenleme veya toplu e-posta/mesajlaşma gibi işlevler daha kolay şekilde gerçekleştirilebiliyor.

interact-140116-2
Görsel: 9to5Mac

iPhone 6/6s Plus telefonlarında kişiler listesini düşey yönde veya ikili sütun hâlinde yatay olarak görüntülemek mümkün oluyor. Profil fotoğraflarının görüntülendiği bir alan da bulunuyor. Parmağı uygulamanın sağ tarafında yukarı aşağı sürüklemek tüm liste içinde alfabetik sırayla gezinmeyi sağlıyor. Elle arama yapmak da mümkün.

Görsel: 9to5Mac

Interact’in bir başka eşsiz özelliği de Scratchpad adını taşıyor. Bu araç sayesinde herhangi bir düz metni, önemli detayları ayıklayarak kişi kaydına dönüştürmek mümkün oluyor. Scratchpad’e uygulama dışından da erişebilirsiniz. iPhone ve iPad’de bunu bir aksiyon eklentisi olarak kullanmak, başka uygulamalarda da Scratchpad’e hızlı şekilde ulaşmak imkan dahilinde.

Görsel: 9to5Mac
Görsel: 9to5Mac

Ayrıca ana ekran ikonunda 3D Touch’ın Hızlı Aksiyonlar özelliği çalışıyor. Ayrıca yine iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ta peek ve pop hareketlerini de kullanmak mümkün.

Interact, yüklü olarak gelen Kişiler uygulamasının yerini almaktan daha çok, grupların yönetimi ve gruplarla etkileşim gibi özelliklerle ona ek işlevler kazandırıyor. Uygulama hem iPhone hem de iPad için App Store üzerinden kısıtlı bir süre için 12,99 TL karşılığında sunuluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER