Teknoloji

Intel Windows 8 tablet özelliklerini ortaya çıkardı

Intel, geçen hafta Pekin’de düzenlediği IDF konferansında yakında çıkacak Windows 8 tabletlere yönelik donanım gereksinimlerini açıkladı. Şirket başlangıçta iki temel tablet tasarımını desteklemeyi planlıyor. Bunlardan bir tanesi 10 inç’lik tablet tasarımıyken, diğeriyse 11 inç’lik, üzerinde fiziksel klavye barındıran melez bir tasarım niteliğinde. Bu tabletlerin Intel Clover Trail teknolojisini baz alan Atom Z2760 yongalarla gelmesi bekleniyor.

Intel, bu yılın başında düzenlenen CES’te de 32nm sürecini baz alarak geliştirilen Atom Z2760 yonga barındıran tasarımlar göstermişti. Çift çekirdeğe sahip olan bu işlemci gerektiği durumlarda performans artışına olanak sağlayan patlama modu ve hyperthreading gibi işlevleri destekliyor.

10 ve 11 inç’lik bu tasarımlar en gazla 680 gr. ağırlığa ve 9 mm.’lik kalınlığa sahip olacak. Bekleme modunda 30 gün geçirebilmesi, en az 9 saat çalışabilmesi amaçlanıyor. Bağlantı tarafında ise WiFi Direct, 3G veya 4G, ayrıca NFC gibi opsiyonları da görüyoruz.

Windows 8 tabletlere dair diğer gereksinimler Intel tarafından dillendirilmedi, ancak Microsoft bunları daha önce açıklamıştı. Tabletlerin üzerinde güç, ses artırma, ses azaltma, düşey yön kilidi anahtarı ve Windows tuşu olmak üzere toplam beş fiziksel tuş bulunacak. Tablet ekranının minimum çözünürlüğü 1366 x 768 piksel olacak. Kamera ise en az 720p video kaydı yapabiliyor olacak. WLAN, Bluetooth 4.0+LE, GPS ve çeşitli sensörler de gereksinimler listesinde yer alıyor.

İlgili – Venture Beat

İLGİLİ HABERLER