Teknoloji

Lenovo ThinkPad 10 Windows 8 tablet her işi görecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un dokunmatik ekran dostu Windows 8’i çıkarmasından beri üreticiler genellikle iki tip bilgisayar üzerine yoğunlaştı; bunlar hibrit dizüstü bilgisayarlar ve her işi gören tabletler. Lenovo ikinci seçenek için mükemmel bir örnek olacağını düşündüğü Lenovo ThinkPad 10’u duyurdu.

thinkpad-10-tablet-130514-1

10 inç ekranlı bu tablet ThinkPad ürünlerinin tasarımını ve estetiğini yansıtıyor. Siyah renkli alüminyum gövde ve onun üstünde kırmızı hatlar ürünü daha çekici gösteriyor. Lenovo’nun geçen yılki ThinkPad Tablet 2 ürününün takipçisi olarak nitelendirebileceğimiz bu yeni Lenovo tabletinde 1920 x 1080 IPS ekran yer alıyor. Lenovo işlemcide de güncelleme yapmış ve dört çekirdekli Intel Atom Bay Trail yongaya yer vermiş.

4 GB RAM, 128 GB dahili hafıza gibi diğer teknik özelliklere sahip olan bu tabletle birlikte sayısallaştırıcı kalem de sunuluyor. Ancak tablet üzerinde bu kalemin muhafaza edilmesini sağlayan bir yuva bulunmuyor. Lenovo, kalemin çapını artırmak için böyle bir adım attığını dile getiriyor. Yine de, bazı aksesuarlarda bu kalemin saklanmasını sağlayacak yuvaların bulunduğunu görüyoruz.

Aksesuar demişken, ThinkPad 10 tablet için çeşitli aksesuarlar sunuluyor. “Ultrabook Keyboard” olarak adlandırılan ve 129 dolarlık yurt dışı fiyatına sahip olan aksesuar sayesinde tablet bir ultrabook’a dönüşebiliyor. Tablet ile aksesuar arasındaki bağlantının Bluetooth yerine kablolu olarak gerçekleştirilmesi de memnun edici bir nokta olarak nitelendirilebilir.

“Touch Case” olarak adlandırılan ve Surface’inki gibi dokunmatik tuşlar barındıran klavyeye sahip olan aksesuar da 119 dolarlık fiyata sahip. Bunun yanı sıra harici ekran ve sürücüleri bağlamayı sağlayan masaüstü yerleştirme istasyonu için 119 dolar, inşaat alanlarında güvenli kullanım amaçlı sağlam lastik kılıf da 69 dolara satılıyor. Bunun yanı sıra açık kırmızı renkli “Quickshot” kapak da, kapak arkaya katlandığında bile kamerayla çekimi sağlayacak katlanabilir bir parça içeriyor. Bu kapağın fiyatı da 59 dolar olarak belirlenmiş.

Lenovo ThinkPad 10 haziran ayından itibaren 599 dolarlık yurt dışı satış fiyat etiketiyle piyasaya girmeye başlayacak.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER