Teknoloji

Intel ve Nvidia yonga üreticisi Mellanox için karşı karşıya

intel 7nm
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nvidia ve Intel arasındaki rekabetin dozu biraz daha yükselecek gibi görünüyor. İsrail’de yayın yapan Calcalist‘in haberine göre, Nvidia yüksek performanslı işlemci ve ağ teknolojisiyle tanınan yonga üreticisi Mellanox‘u satın almak için teklif verdi. Nvidia’nın teklifinin ne kadar olduğu bilinmese de, Reuters‘in kaynakları teklifin 7 milyar doların üstünde olduğunu belirtiyor. Intel’in de bir süre önce Mellanox için 6 milyar dolar teklif etmesi, süreci daha ilginç hâle getiriyor.

Mellanox ve Intel konuyla ilgili açıklama yapmayı reddederken, Nvidia cephesi de hâlihazırda sessizliğini koruyor. Xilinx’in de Mellanox için teklif vermeye hazırlandığı söylense de, Nvidia bu süreci tamamlamaya daha yakın taraf olarak değerlendiriliyor. Satın almanın bugün itibarıyla resmiyet kazanabileceği iddia ediliyor.

Intel savunma amacıyla Mellanox’un peşinde

Olası anlaşmanın koşulları konusunda henüz ortada somut bir bilgi bulunmuyor. Ancak Nvidia’nın Mellanox’u satın almak için birden fazla nedeninin olduğu düşünülüyor. Mellanox’un teknolojisinin pek çok işlemcinin birlikte çalıştığı sunucularda ve süper bilgisayarlarda kullanılabileceği belirtiliyor. Buna ek olarak, sürücüsüz otomobiller ve birden fazla GPU arasında bağlantının sağlandığı oyun bilgisayarları ve iş istasyonları da potansiyel kullanım alanları arasında yer alıyor.

Intel ise daha çok savunma amacıyla Mellanox ile ilgileniyor gibi görünüyor. Her iki şirket de InfiniBand teknolojisi pazarında birbirleriyle yarışıyor. Intel’in Nvidia ve AMD’yi bu pazardan uzak tutmak için Mellanox’u satın alabileceği belirtiliyor. Kuantum teknolojisi de Intel’in Mellanox’a olan ilgisinin sebepleri arasında sayılıyor.

İLGİLİ HABERLER