Teknoloji

Intel Türkiye’deki ilk Ar-Ge merkezinin açılışını gerçekleştirdi

Teknoloji dünyasının en önemli şirketlerinden biri olan Intel, Türkiye’de gerçekleştirdiği yüksek teknoloji yatırımlarının bir parçası olan Ar-Ge merkezini İTÜ Arı Teknokent’te açtı. Türkiye, Orta Doğu ve Afrika bölgesinin önemli araştırma noktalarından biri olması beklenen merkez, Intel tarafından ”Türkiye’nin ilk kreatif Ar-Ge merkezi” olarak tanımlanıyor. Intel bu merkezde ”kullanıcı deneyimi odaklı Ar-Ge” faaliyetlerinin gerçekleitrilmesini teşvik edecek.

intel-logo

Ar-Ge merkezinin açılışı için düzenlenen etkinlikte konuşan Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, öncelikli hedeflerinin Türkiye’nin dünyada önemli bir teknoloji üssüne dönüşmesine katkı sağlamak olduğunu belirtti. Bu merkezde Intel’in yüksek teknoloji geliştirme alanındaki küresel deneyiminin Türk ekosistemiyle paylaşmasının amaçlandığını ifade eden Aydın, Türkiye’den dünyaya teknoloji ihracının artmasının da hedefler arasında bulunduğunu sözlerine ekledi. Aydın açık Ar-Ge modeliyle işleyecek merkezde hem farklı sektörlerin hem de farklı disiplinlerin bir araya geleceğinin altını çizdi.

Etkinlikte konuşan bir diğer isim olan Intel Labs Avrupa Başkan Yardımcısı Brian Quinn ise teknolojik inovasyonun ülkelere rekabette sağladığı avantaja dikkat çekti. 1945’ten bu yana ABD büyümesinin yüzde 70’lik kısmının teknolojik inovasyon sayesinde sağlandığının altını çizen Quinn, bu merkezde açık inovasyon modeliyle Türkiye’nin küresel teknoloji sahnesine önemli oyuncular sunmasını sağlamaya yardımcı olmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Intel’in Türkiye’deki Ar-Ge merkezinin en önemli odak noktalarından biriyse ”Nesnelerin İnterneti” konsepti olacak. Intel Labs Avrupa tarafından yürütülen ”Nesnelerin İnterneti Laboratuvarı” projesinin önemli ayaklarından birini oluşturacak olan merkez ile Türkiye’de bu teknolojilerin üretilmesine destek olmak amaçlanıyor. Galileo ve Edison platformlarıyla giyilebilir teknolojiler üzerinde çalışan Intel, bu kapsamda ilk etapta 32 üniversite ve 1000’i aşkın geliştirme platformuyla çalışma yapacak. Merkez aynı zamanda eğitim teknolojileri konusunda da yoğun bir faaliyet gösterecek.

İLGİLİ HABERLER