Manşetler

Intel Teknoloji Konferansı ile teknolojinin bugününe ve geleceğine ışık tuttu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Intel tarafından Türkiye’deki iş ortaklarını bir araya getirmek ve sektördeki son gelişmeleri paylaşmak adına düzenlenen Teknoloji Konferansları’nın İstanbul ayağı gerçekleştirildi. Mevcut teknolojilerin yanı sıra gelecekte kullanılması muhtemel, proje aşamasındaki teknolojilere ilişkin olarak da katılımcılara bilgi verildi. Etkinliğe katılanlar Intel tabanlı akıllı telefon, tablet ve tabii ki Intel’in büyük umut bağladığı dönüştürülebilir Ultrabook gibi cihazları da yakından inceleme imkanını buldular.

Etkinlikte bir konuşma yapan Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, küresel olarak internete bağlı olan kişi sayısının arttığına ve buna paralel olarak internete bağlı kalma isteğinin de yükseldiğini ifade etti. Intel tarafından gerçekleştirilen Genç Türkiye araştırmasının sonuçlarına da atıfta bulunan Aydın, ülkemizdeki durumun da dünya trendleri ile benzerlik gösterdiğini ve geleceğin internet ile şekilleneceğini dile getirdi. Intel’in bu misyondaki rolüne vurgu yapan Aydın, yeni nesil ultrabook’ları ve Intel tabanlı akıllı telefon Motorola RAZR I’ı da konuşması esnasında görücüye çıkardı. Aydın,  Intel tabanlı ultrabook’ların pazarda yaygınlaşmaya başladığını; yine Intel tabanlı tablet ve akıllı telefonların da pazara ilk adımlarını attığını belirtti. Intel’in rolünün sadece bu cihazlarla sınırlı olmadığının altını çizen Aydın, Hepsi Bir Arada bilgisayarlar, gömülü sistemler ve araç içi eğlence sistemleri gibi farklı alanlarda da Intel’in geleceğin oluşmasına katkıda bulunduğunu belirtti. Mevcut zamanları Sanayi Devrimi zamanına benzeten Aydın, şu anda İnternet Devrimi’nin devam ettiğini ve geleceğin bu doğrultuda şekilleneceğini de sözlerine ekledi.

Intel Teknoloji Konferansı’nda sektörün önemli gelen isimleri de Gelecek ve Teknoloji başlıklı panelde teknolojinin geleceğine dair düşünce ve öngörülerini katılımcılar ile paylaştılar. Panele TÜBİSAD Başkanı Kemal Cılız, İnternet Kurulu Başkanı Serhat Özeren, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Didem Dinçer Başer, ve gazeteci Fatoş Karahasan katıldı.

İLGİLİ HABERLER