Teknoloji

PC satışlarındaki artış Intel’e yaradı

intel arm
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

2020’nin PC satışlarındaki olumlu etkisi, Intel tarafından paylaşılan 2020 dördüncü çeyrek sonuçları sayesinde bir kez daha görüldü. Çip üreticisi, PC tarafındaki gelirlerinin bir önceki yıla kıyasla yüzde 33 oranında arttığını açıkladı. Dizüstü bilgisayar gelirlerindeki artış ise yüzde 30 seviyesinde gerçekleşti.

Intel’in PC ürünlerini de kapsayan Client Computing grubunun gelirleri yılın son çeyreğinde bir önceki yıla kıyasla yüzde 9 oranında arttı ve 10.9 milyar dolara ulaştı. Bu dönemde dizüstü bilgisayarların ortalama fiyatları ise yüzde 15 oranında geriledi. Söz konusu durum, insanların bilgisayara ihtiyaç duysa bile bunun için pek fazla para ödemeye istekli olmadığını gösteriyor.

Intel için PC gelirlerindeki artış dışında dikkat çeken bir nokta daha mevcut. Şirketin otonom sürüş teknolojisi geliştiren birimi Mobileye, gelirlerini yüzde 39 oranında artırdı ve çeyreği 2.6 milyar dolarla kapattı. Intel, dördüncü çeyrekte 20 milyar dolar gelir ve 5.9 milyar dolar kâr açıkladı. Bu rakamlar bir önceki yıla kıyasla sırasıyla yüzde 1 ve 15 oranında düşüş anlamına gelse de, Intel ortaya çıkan tablodan memnun görünüyor.

Intel’de şubat ayında CEO’luk görevini Pat Gelsinger üstlenecek. Şirket 2021’in ilk çeyreğini 17.5 milyar dolar gelirle tamamlamayı bekliyor.

İLGİLİ HABERLER