Ulaşım

Intel otonom sürüş şirketi Mobileye’ın halka arzı için başvurdu

intel mobileye

Intel Mobileye’ı 2017 yılında 15.3 milyar dolar karşılığında satın almıştı. Otonom sürüş teknolojileri üzerinde çalışan Mobileye, yakında halka açılıyor. Mobileye’ın halka arzı için ABD Borsa ve Menkul Kıymetler Komisyonu’na başvuruda bulunuldu.

Intel’in Mobileye’ı halka arz edeceğine dair haberler geçtiğimiz yılın sonlarında gündeme gelmişti. O dönemde şirketin piyasa değerinin 50 milyar doların üstünde olabileceği belirtilmişti. Ancak artan enflasyon ve piyasadaki kötü koşullara bağlı olarak Mobileye’a 30 milyar dolar civarında bir değer biçilmesi bekleniyor. Yine de, 2022’de gerçekleştiği takdirde Mobileye’ın halka arzının yılın en büyük arzlarından biri olacağı belirtiliyor.

Intel Mobileye’da çoğunluk hissesini elinde tutmaya devam etmeyi planlıyor. Ancak şirketin CEO’su Pat Gelsinger, halka arzın daha hızlı para kazandıracağını düşündüğünü belirtiyor. Intel bu halka arzdan elde edeceği geliri ise yeni çip üretim tesisleri inşa etmek için kullanmayı planlıyor.

Intel Mobileye hisselerine ne kadar değer biçtiği konusunda SEC başvurusunda bilgi vermedi. Buna ek olarak, halka arz gelirinin ne kadarının borç ödemesinde kullanılacağı da belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER