Teknoloji

Intel Joule sistemiyle cihazların dünyayı görüp anlamalarına yardım edecek

intel jouleIntel geliştici konferansı kapsamında düzenlediği etkinlikte yonga modülü Joule’u duyurdu. Küçük bir devre kartı olan Joule, uygun fiyatlı prototiplere güçlü bilgisayar görüşü teknolojisi getirmesi amacıyla tasarlandı. Intel Joule, güncel bileşenleriyle güçlü ve küçük bir bilgisayar olma niteliğini de taşıyor. Intel’in RealSense teknolojisini barındıran gelişmiş sensörlere sahip olan Joule; drone, robot ve diğer küçük cihazların işletim sistemlerini desteklemeye uygun olarak değerlendiriliyor.

Joule sayesinde söz konusu cihazların gerçek dünyayı görme, veri toplama ve analiz etme yeteneklerinin gelişeceğini belirten Intel, modülün otomasyon amacıyla kullanılabileceğine de inanıyor.

Intel geliştirici konferansı kapsamındaki duyurusunda Joule’un demosunu yapmaktan da geri kalmadı. Giyilebilir ürünler geliştiren PivotHead, Joule’un kullanıldığı endüstriyel güvenlik gözlüklerini sahnede görücüye çıkardı. Joule’un sahip olduğu işlem gücü, PivotHead’in gözlüğüne gerçek zamanlı analiz imkanı sağlıyor.

Intel Joule yıl sonuna kadar 100’den fazla ülkede kullanıma sunulacak

Joule için hazırlanan geliştirici kiti, Newegg gibi siteler üzerinden satışa sunulmuş durumda. Şirket, sene sonuna kadar modülün 100’den fazla ülkede kullanılabilmesi için sertifikalandırılmasını amaçlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER