Teknoloji

Intel Curie Module herkesin düğme boyutunda giyilebilir bir ürün hazırlamasını mümkün kılıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

intel-curei-module-070115

2014’ün büyük kısmını rotasını giyilebilir ürünlere çevirmeye ayıran Intel, fitness bilekliği üreten Basis Science isimli şirketi satın almış ve moda şirketleriyle işbirliğine gitmişti. Intel CEO’su Brian Krzanich, şirketin CES 2015 etkinliğinde yaptığı konuşmada Intel’in giyilebilir ürünlere yönelik yaklaşımını sürdüreceğini ortaya koydu. Curie Module adını taşıyan düşük güç tüketimli özel bir modülün duyurusunu yapan şirket, böylelikle yüzük, çanta veya gözlük gibi ürünlerin teknolojik aksesuarlara dönüşmesine katkı sağlıyor.

Intel’in Quark yongasının yeni versiyonu olan Quark SE ile birlikte çalışan Curie Module, bu sayede kompakt giyilebilir teknolojilerin gelişimine ön ayak oluyor. Curie Module’ün son derece küçük ürünlere yerleştirilebilmesinin örneği Brian Krzanich sahnede bir kaban düğmesiyle verdi. Bluetooth LE, düşük güç tüketimli bir sensör merkezi, örnek işleyici bir hızlandırıcı, altı eksenli ivmeölçer ve jiroskop kombinasyonu gibi giyilebilir aksesuarlar için hayati olarak tanımlanan bileşenler barındıran Curie, bu bileşenlerden toplalan verileri Viper adını taşıyan açık kaynaklı yazılım aracılığıyla işliyor.

Intel’in başkan yardımcılığını ve şirketin Yeni Cihazlar Grubu’nun genel müdürlüğünü yürüten Mike Bell, Curie Module ile devre tasarımı veya Bluetooth radyolarının iyileştirilmesi gibi zorlu gelişim adımlarını by-pass etmeyi amaçladığını belirtti. Intel Curie Module, yılın ikinci yarısında kullanıma sunulacak.

İLGİLİ HABERLER