Teknoloji

Intel ve AMD Radeon GPU barındıran Core işlemcileri duyurdu

intel amd core radeonİki büyük rakip; Intel ve AMD geçtiğimiz aralık ayında bilişim dünyasını şaşırtan bir duyuru yapmış, Intel’in Core serisi işlemcilerini AMD’nin Radeon grafik işlemci birimleriyle buluşturacak dizüstü bilgisayar yongaları üreteceklerini açıklamışlardı.

CES 2018’de bu iş ortaklığının ilk meyveleri ortaya çıktı. AMD Ayrık Radeon RX Vega M GPU’ları ile güçlendirilen bir çift Intel Core i5 ve i7 yongalarının duyurusu gerçekleştirildi. İşlemci ve GPU’nun yanında, her bir birim 4 GB HMB2 VRAM içeriyor. Intel bu çözümlerin dizüstü bilgisayarlarda pil ömründe artış sağlayacağını, buna ek olarak içeride kullanılan alandan da büyük tasarruf imkanı sunacağını dile getiriyor.

Yeni yongalar Intel’in sekizinci nesil H serisi içine bulunuyor. Bunlar, dizüstü bilgisayarlar için çıkarılan en güçlü işlemciler olma amacı doğrultusunda tasarlandı. Diğer bir deyişle, bu Intel işlemcilerini üst seviye oyun dizüstü bilgisayarlarında ve profesyonellere özel makinelerde görebiliriz.

Intel, bu yeni yongaları barındıran sistemlerin, içinde Intel Core i7 yongası ve Nvidia GTX 950M GPU barındıran üç yaşındaki bir sisteme göre iki ila üç kat arasında daha hızlı olacağını belirtiyor.

Intel ve AMD, bu yeni yongaları barındıracak yeni dizüstü bilgisayarlar hakkında herhangi bir duyuru yapmadı. Ancak CES süresince bununla ilgili haberlerde de duymak kuvvetle muhtemel olacaktır.

İLGİLİ HABERLER