Teknoloji

Gelecek nesil Intel Broadwell işlemcilerle pil ömrü en az yüzde 30 artacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Intel’in Haswell işlemcileriyle dizüstü bilgisayarlarda tüm günü götürebilecek batarya ömrünün elde edilmesi hayal olmaktan çıktı ve şimdi bunun üstüne yeni taşlar dizilmeye devam ediliyor.

intel-broadwell-110913

Intel Developer Forum 2013 açılışında sahne alan CEO Brian Krzanich, Haswell’ın takipçisi olacak Broadwell işlemci serisiyle birlikte pil ömrünün üçte bir oranında artacağını kaydetti. 14 nanometre tabanlı işlemciler şu anda güç tüketimi noktasında zaten yüzde 30’luk bir gelişim göstermiş durumda. Sergilenen referans tasarım da bunu ortaya koydu. Ancak Krzanich işlerinin henüz bitmediğini kaydetti.

Broadwell ile birlikte Haswell’in üzerine önemli bir adım atılacak gibi görünüyor. Intel’in daha eski işlemcilerinin pil ömrü noktasında yaşadığı sorunları gördükten sonra bu fazlasıyla etkileyici sayılır.

Yonga üreticisinin çözmeyi amaçladığı bir başka husus da fan gürültüsü. Krzanich sahnede fansız bir HP dizüstü bilgisayarı gösterdi ve donanımın 4.5 watt gibi düşük bir değere sahip olmasına dikkat çekti. Bu da bilgisayarın bir fan olmaksızın çalışmasını mümkün kılıyor.

Intel’in Broadwell ailesi işlemcilerin sevkiyatına 2014’ün ikinci yarısında başlaması bekleniyor.

İlgili >> The Verge

[Görsel – The Verge]

İLGİLİ HABERLER