Teknoloji

Intel Başkanı Renee James: Giyilebilir teknoloji hayatımızın her alanını değiştirecek

intel cannon lake

2013’ün teknoloji dünyasındaki sihirli kelime kalıplarından birisi de ”giyilebilir teknoloji”. Bu teknolojinin altındaki potansiyeli farkeden şirketlerden biri olan Intel, bu teknolojiye uyumlu küçük bileşenlerini görücüye çıkarıyor.

intel-logo-070113

Şirketin San Francisco’da düzenlediği Intel Developer Forum 2013’ün (IDF) açılış etkinliğinde bir konuşma yapan başkan Renee James, giyilebilir teknolojinin insan hayatının her alanını değiştireceğini dile getirdi. Intel’in giyilebilir teknolojiye uygun olarak yaptığı yenilikler de James’in sözlerinin tüm şirket tarafından onaylandığının bir göstergesi olarak dikkat çekti. Vücudun üzerine yerleştirilen silikon çipler için geliştirilen konsept özellikle dikkat çekerken; James işlemcilerin kalınlığının 2015’te 10, 2017’de ise 7 nanometreye ineceğinin altını çizdi.

Giyilebilir teknoloji halihazırda modayı da içine alan bir konsept gibi dursa da, önümüzdeki dönemde yapılacak yatırımlarla birlikte bu durumun biraz daha değişmesi ve çok daha farklı cihazların ortaya çıkması da olası gözüküyor. Bu olasılığın kuvvetine dikkat çeken James, ilerleyen dönemde vücut üstüne yerleştirilen cihazların insanın bir parçası haline dönüşebileceğini sözlerine ekledi.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER