Teknoloji

Intel Atom tabanlı yirmi Windows 8 tabletin yolda olduğunu işaret etti

Intel’in düşük güç tüketimli Atom işlemcileri bir zamanların netbook’larının göz bebeğiydi, ancak görünüşe göre Windows 8 tabletlerle birlikte sektörün rağbet ettiği ürünler arasına geri dönecek. Intel CEO’su Paul Otellini “Clover Trail” Atom yongaüstü sistem tabanlı 20 kadar Windows 8 tabletin piyasaya çıkacağını açıkladı.

Intel’in geride kalan çeyreğe dair finans raporunun detaylarının paylaşıldığı telekonferansta CEO ultrabook’un OEM’ler arasında nasıl popüler bir ürün segmentine dönüştüğünden de bahsetti. Intel, mayıs ayında resmi olarak açıklanan 110 farklı tasarımın Ivy Bridge tabanlı ultrabook tasarımlarıyla birlikte 140’a ulaşmasını bekliyor. Bunların içinde 40 adet dokunmatik ekranlı bilgisayar ve bir düzine çevrilebilir model de yer alıyor.

Otellini sektörün önümüzdeki sonbaharda $699 yurt dışı satış fiyatlı ultrabook’lar ile tanışabileceğini kaydetti. Ne var ki, bu cümlesini tam olarak açmadı, hangi tasarımların bu fiyata ineceği konusunda bir bilgi vermedi. Doğrusunu söylemek gerekirse, şu anda piyasada bulunan ve “ultrabook” olarak nitelendirilen modellerin daha az kısmı gerçek anlamda “ultrabook” nitelendirmesini hakediyor. Gerçek anlamda “ultrabook” tanımlamasını hakeden ürünlerin fiyatının 700 dolar altına indiğini görürsek o zaman müşteriler lehine gelişmeler olduğunu söyleyebiliriz.

İlgili >> Intel 2012 Q2 Telekonferans, Venture Beat

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER