Teknoloji

Intel iş istasyonlarına özel Arc Pro serisinin duyurusunu yaptı

intel arc gpu

Intel geçen yıl yüksek performanslı bireysel tüketici grafik ürünleri için Arc markasını tanıttığında, video oyunlarını kullanarak serinin GPU’larının neler yapabileceğini göstermişti. Ancak şirketin en yeni Arc Pro serisi GPU’ları oyun oynamak için değil; Adobe Premiere Pro, Handbrake ve DaVinci Resolve Studio gibi uygulamaları çalıştıran masaüstü ve mobil iş istasyonları için tasarlandı.

Intel, küçük ve tek yuvalı biçime sahip Arc Pro A40’tan başlayarak üç modelle Arc Pro serisini duyurdu. Arc Pro A50 bir üst model olup daha büyük bir çift yuvalı forma sahipken, A30M ise özellikle dizüstü bilgisayarlar için tasarlanmıştır.

Her üç model de yerleşik ışın izleme ve makine öğrenimi yetenekleri sunuyor, ancak temel özellikleri birbirinden biraz farklıdır. Örneğin A40 ve A30M, 3,50 teraflop grafik gücüne sahipken A50, 4,80 teraflop grafik gücüne sahip. Her iki masaüstü modeli de 6 GB belleğe sahipken, dizüstü bilgisayarlar için olanı 4 GB ile geliyor. Ayrıca tüm modeller, Intel’in sektörde bir ilk olduğunu söylediği şekilde AV1 donanım kodlama hızlandırmasını destekliyor. Ayrıca yeni GPU’lar çoklu ekran kurulumları için dört adet mini ekran bağlantı noktasına sahiptir ve 60Hz yenileme hızına sahip iki adet 8K ekranı, bir adet 5K 240Hz ekranı, iki adet 5K 120 Hz ekranı veya dört adet 60 Hz 4K ekranı destekleyebilir.

Intel, iş istasyonlarına özel bu yeni ayrık GPU’ların ne kadara satılacağını henüz açıklamadı. Ancak bu yılın ilerleyen zamanlarından itibaren “önde gelen mobil ve masaüstü ekosistem ortaklarından” satışa sunulacaklarını söyledi.

İLGİLİ HABERLER