Teknoloji

Intel 15 yılın ardından işlemcilerinde “i” markasını kullanmayı bırakıyor

intel

Intel işlemcileri için uyguladığı marka stratejisinde önemli bir değişikliğe gidiyor. Bu değişiklikle şirketin stratejisinin daha iyi anlaşılabilmesi amaçlanıyor. Yeni nesil Meteor Lake işlemcilerle birlikte şirket “Core i3, i5, i7 ve i9” yerine “Core 3, 5, 7 ve 9” şeklinde isimleri tercih edecek. Yeni marka stratejisinin müşterilerden gelen işlemci isimlerini sadeleştirme talebi doğrultusunda hayata geçirdiği ve hem logolara hem de yazılı metinlere yansıtılacağı belirtildi.

Intel 15 yıldır işlemcilerinde “i” markasını kullandığı için yapılan değişiklik önem taşıyor. Şirket üst segment işlemcilerinde sayıdan önce “Ultra” nitelemesini kullanacak. Yani karşımıza “Core Ultra 9” gibi isimler çıkacak. İşlemcilerin resim bilgisi ise numaranın arkasına eklenecek (Örneğin, Intel Core 9 işlemci 1300AB). Şirket hem Core hem de Core Ultra işlemcilerin Arc ekran kartlarıyla eşleştirilebileceğinin altını çizmeyi de ihmal etmiyor.

Şirketin işlemcilerinde yüksek rakam yine daha güçlü işlemciyi temsil etmeyi sürdürüyor. Core Ultra modeller tahmin edilebileceği üzere ekstra hız ve güç vadediyor.

Intel’in yeni nesil Meteor Lake işlemcileri ne zaman çıkacak?

Şirket yeni nesil Meteor Lake işlemcilerinin çıkış tarihi konusunda henüz bilgi vermedi. Ancak bu yıl içinde Meteor Lake işlemcileri taşıyan cihazların satışa sunulması öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER