Teknoloji

Intel 10. nesil Core işlemciler dizüstü bilgisayarlar için çıkmaya başladı

intel 10. nesil core işlemciler
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Intel, ince tasarımlı ikisi bir arada dizüstü-tabletler ve dizüstü bilgisayarlar için geliştirilen 11 yeni, yüksek entegrasyonlu 10. Nesil Intel Core işlemciyi piyasaya sürdü. Şirket, geçtiğimiz mayıs ayı sonunda yeni nesil işlemci ailesiyle ilgili bazı detayları paylaşmıştı.

PC’ye yüksek performanslı yapay zeka (AI) özelliğini getiren yeni işlemciler, üst düzey eğlence performansı için Intel Iris Plus grafiklere sahip ve Intel Wi-Fi 6 (Gig+) ve Thunderbolt 3 sayesinde en iyi bağlanırlık özelliklerini sunuyor.

10. Nesil Intel Core işlemciler, Intel’in, performanstan taviz vermeden bilişimin tüm vektörlerinde en üst düzey başarı sunacak, iş yükü için optimize edilmiş PC platformları geliştirme yolculuğunda önemli bir kilometre taşı olma niteliğini taşıyor.

Performans ve yanıt verebilirlik yönündeki iyileşmelere ek olarak, SoC (yongadaki sistem) üzerinde optimize edilen yapay zeka, grafik, bağlanırlık ve I/O, OEM’lere, multimedya izlemek, oyun oynamak ve yaratmak isteyenler için çok yönlü dizüstü bilgisayarlar geliştirme imkanı tanıyor.

Intel 10. nesil Core işlemciler görüntü işlemede yetenekli

10. Nesil Intel Core işlemciler, ince ve hafif ikisi bir arada ve dizüstü bilgisayarlar için yapay zeka hedefiyle geliştirilen ilk işlemci ailesi olma özelliği taşıyor. Günümüzün yapay zekadan güç alan uygulamalar için gereken akıllı performansı sunan işlemciler, ayrıca pek çok özelliğe de sahip:

  • Intel Deep Learning Boost: Otomatik görüntü iyileştirme, fotoğraf endeksleme ve fotogerçekçi efektler gibi kullanım senaryolarında maksimum yanıt verebilirlik amacıyla CPU üzerindeki sinir ağını hızlandıran yeni ve ayrılmış bir komut seti.
  • Video stilizasyon, analiz ve gerçek zamanlı video çözünürlüğü artırımı gibi kesintisiz ve yüksek çıktılı veri çıkarım uygulamaları için 1 teraflopa varan GPU işlem gücü.
  • Maksimum pil ömrü için en düşük güçte çalışırken ses işleme ve gürültü önleme gibi arka planda çalışan iş yükleri için ayrılmış Intel Gaussian & Neural Accelerator (GNA).
İLGİLİ HABERLER