Teknoloji

Instapaper, abonelik ücretlerinde önemli artışa gidiyor

instapaper

Okumaları sonraya bırakma hizmeti olarak popülerliğini sürdüren Instapaper, abonelik ücretlerinde önemli bir artışa gidiyor. Yeni ve mevcut aboneleri etkileyecek bu değişiklik, hizmetin daha fazla geliştirilmesi amacıyla yapılıyor. Şirket, bu hafta yayınladığı bir blog gönderisinde “artan yatırım” vaadiyle “daha hızlı özellik geliştirme” sözü veriyor.

Instapaper Premium için bu fiyat artışı, şirketin söylediğine göre, dokuz yılın ardından ilk defa gerçekleşiyor. Yapılan değişikliklerle birlikte aylık plan, ayda 3 dolardan 6 dolara çıkıyor. Yıllık plan ise 30 dolardan 60 dolara yükseliyor. Fiyat artışı, yeni abonelikler için hemen, mevcut kullanıcılar için ise 1 Ocak’tan itibaren geçerli olacak.

Instapaper fiyatı neden artırıyor?

Instapaper, fiyat artışı için birkaç neden sıralıyor. Öncelikle, şirket artan gelirin işletmeye daha fazla yatırım yapılmasına olanak tanıyacağını belirtiyor. Blog gönderisinde “Birçok kullanıcımızdan daha hızlı özellik geliştirme talepleri aldık,” deniyor. “Yeni fiyatlandırmamız, daha fazla mühendis işe alarak daha fazla özelliği daha hızlı sunmamıza izin verecek.”

Yeni özelliklerin vaadiyle birlikte, Instapaper, Instapaper Premium’a özel bir özellik olan Kalıcı Arşiv’i duyurdu. Bu özellik, kaydettiğiniz içeriğin her zaman erişilebilir olmasını sağlıyor. Yani, okuduğunuz, vurguladığınız ve notlar oluşturduğunuz makalelere, internetten kaybolmaları durumunda bile erişebileceksiniz. Kalıcı Arşiv özelliği, tüm Instapaper Premium müşterileri için bugün itibariyle kullanılabilir durumda ve makaleleriniz, özellik lansmanı kapsamında zaten kalıcı olarak arşivlenmiş durumda.

Fiyat artışı, Instapaper’ın Kalıcı Arşiv gibi özellikleri sunmaya devam ederken kendini sürdürülebilir bir iş olarak korumasına yardımcı olacak. Şirket, metinden konuşmaya dönüştürme özelliğinde iyileştirmeler, gelişmiş organizasyon özellikleri ve yeni özetleme araçları gibi diğer özellikleri de yol haritasında bulunduruyor.

Son olarak, Instapaper, bu değişiklikten sonra “ön görülebilir gelecekte” fiyat artışı yapmaya gerek kalmayacağını vaat ediyor. Ayrıca, şirketin web sitesinde daha fazla bilgi bulabileceğiniz yeni bir “Instapaper Premium for Students” seçeneği de sunuluyor. Bu yenilikler, Instapaper’ın hizmet kalitesini artırmak ve kullanıcı deneyimini zenginleştirmek için atılan adımlar olarak görülüyor.

Video: Huawei MatePad 11.5 PaperMatte Edition: Canlı bir dergi kağıdı gibi!

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER