Teknoloji

Instagram potansiyel olarak zararlı içeriklerin görünürlüğünü azaltacak

instagram algoritması

Instagram potansiyel olarak zararlı içeriklerin görünürlüğünü azaltmak adına yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. Şirket, paylaşımların gösterim sıralamasını yöneten algoritmanın “zorbalık ve nefret söylemi barındıran ya da şiddeti teşvik eden” içeriklerin önceliğinin düşürüleceğini belirtti.

Instagram’ın kuralları hâlihazırda bu içeriklerin büyük kısmını engelliyor. Ancak bu yeni yaklaşımın sınırlarda gezinen veya henüz moderatörlerin radarına girmemiş içerikleri etkileyebileceği belirtiliyor. Instagram’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Bir şeyin kurallarımızı ihlâl edip etmediğini anlamak için bazı noktalara dikkat edeceğiz. Örneğin, paylaşımın açıklamasını daha önce kurallara aykırı olarak etiketlenen açıklamalarla karşılaştıracağız.”

Instagram şimdiye kadar bazı itirazlara neden olabilecek paylaşımları, Keşfet gibi bölümlerde göstermemeye dikkat etmişti. Ancak bu paylaşımları yapan hesapları takip eden kişilerin gördükleri tarafında bir değişiklik olmamıştı. Son değişiklik, bu tarz paylaşımların artık paylaşım sahibini takip edenler tarafından görülmesini de zorlaştırıyor.

Instagram’ın çatı şirketi Meta’dan yapılan açıklamada, potansiyel olarak zararlı olduğu düşünülen içeriklerin Instagram’ın kurallarını ihlâl etmeleri durumunda platformdan kaldırılabileceği de hatırlatıldı.

Instagram 2020’de de benzer bir değişikliğe gitmiş ve yanlış bilgi verdiği teyit organizasyonları tarafından tespit edilen hesapların paylaşımlarının görünürlüğünü azaltmıştı. Şirket son değişikliğin paylaşımları tekil olarak etkileyeceğinin de altını çizdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER