Teknoloji

Instagram yorumlarında GIF animasyonu paylaşmak artık mümkün

instagram dm düzenleme

Instagram kullanıcıları artık yorum olarak GIF animasyonu paylaşabilecek. Bu yeni özelliğin duyurusu şirketin yöneticisi Adam Mosseri tarafından duyuruldu. Mosseri, Instagram Kanalları’nda Meta CEO’su Mark Zuckerberg ile gerçekleştirdiği sohbette bu yeni özelliğin gelişini ilan etti.

Mosseri, özelliğin gelişinin geciktiğini kabul etti. Tecrübeli yönetici, patronuna gönderdiği mesajda “Bu biraz ‘sonunda sunuldu’ denilen türden bir özellik, ancak bugün itibarıyla yorumlarda GIF animasyonu paylaşmak mümkün.”

Platformda paylaşışan GIF animasyonlarının kaynağı yine Giphy olacak. Bu noktada İngiltere Rekabet ve Piyasalar İdaresi’nin geçtiğimiz yıl Meta’dan Giphy’yi satmasını istediğini hatırlatmakta fayda var. Mosseri, platformun Reels videolarında şarkı sözü gösterimini test ettiğinin de müjdesini verdi.

Instagram’ın yeni özelliğinin temelinde otomatik yazı çıkartması bulunuyor

Söz konusu özelliğin temelinde Meta’nın 2021’de duyurduğu otomatik yazı çıkartması var gibi görünüyor. Mosseri’nin paylaştığı ekran görüntüsüne bakıldığında ekranın altındaki zaman çizgisiyle kullanıcıların yazılar için eş zamanlama yapabileceği anlaşılıyor.

Kullanıcılarına GIF animasyonu ile yorum yapma imkanı sunan Instagram’ın önümüzdeki dönemde özel bir iPad uygulaması yapıp yapmayacağı hâlâ merak ediliyor. Bu uygulamanın sinyalinin daha önce Adam Mosseri tarafından verildiğini hatırlatmakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER