Teknoloji

Instagram yorum sabitleme özelliği kullanıma sunuluyor

Instagram yorum sabitleme özelliği kullanıma sunuluyor
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Instagram salı günü sabitlenmiş yorum özelliğinin resmi olarak kullanıma sunulmaya başlandığını açıkladı. Instagram yorum sabitleme özelliği ilk olarak geçtiğimiz mayıs ayında test edilmeye başlamıştı. Bu özellik sayesinde kullanıcılar üç tane yorumu bir mesaj dizisinin tepesine sabitleyebiliyor.

Bu özellik sayesinde paylaşım sahibinin yorum dizisininin görünümünde pozitif yorumları biraz daha öne çıkarmasını sağlayacak. Aynı zamanda sabitlenmiş yorumların altında olumsuz ve hakaret içerikli cevapların görünmesinde de düzenleme hakkına sahip olacak.

Başlangıçta gerçekleştirilen yorum sabitleme testi, Instagram’ın yorumları toptan silmeye yarayan bir aracı da çıkarmasına denk gelmişti. Bu araç iki ay kadar kullanımda kalmıştı.

Instagram yorum sabitleme nasıl yapılır?

Bir Instagram yorumu sabitlemek için, yorum üzerinde sola sürükleyin. Burada şikayet etme, silme ve cevaplama seçeneklerinin yanında sabitleme seçeneğini gösteren ikonu da göreceksiniz. Buna tıklatmanız yeterli olacaktır.

Instagram son birkaç yılı zorbalık, taciz ve yanlış bilgilendirmeyle savaşa yönelik araçlarını geliştirmekle geçiriyor. Mevcut CEO Adam Mosseri’nin önderliği altında bu çalışmalar daha da yoğunlaştı. Özellikle Instagram’ın yorum moderasyonu önemli derecede iyileşti.

Şirket şimdilerde yapay zekâdan yardım alarak hakaret içeren yorumları otomatik olarak engelliyor. Ayrıca benzer yapay zekâ araçlarını kullanarak kullanıcıları hakaret içeren veya zararlı yazılar içeren paylaşımlar yapmadan önce uyarıyor.

Sabitlenmiş yorumlar daha önce getirilen ve platform için daha gerekli olan önlem mekanizmaları kadar verimli olmayabilir. Ancak özellikle popüler yapımcıların, ünlülerin ve işletmelerin Instagram’daki profillerini yönetmelerinde kendilerine fazlasıyla yardımcı olacaktır.

İLGİLİ HABERLER