Teknoloji

Instagram saldırgan dile karşı yapay zekâyı kullanacak

instagram yeniden paylaşım
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Instagram, platformundaki saldırgan paylaşım altı yazılarının sayısını azaltmak için yapay zekâdan yararlanmaya başlıyor. Şirket, kullanıcıların paylaşımlara bıraktıkları yorumlarda kendi kendilerini kontrol etmesini teşvik eden bir yapay zekâ mekanizmasını çok uzun süre önce devreye sokmuştu. Bu yeni yaklaşım da söz konusu mekanizmanın değiştirilmiş bir versiyonu olarak tanımlanabilir.

Instagram’ın kötü yorum önleme mekanizmasında kullanıcılar, yorumlarında seçtikleri ifadelerin okuyanları rahatsız edebileceği konusunda uyarılıyor. Örneğin, yorum yaparken birine “aptal” demeye çalışmak bile uyarıyla karşılaşmak için yeterli oluyor.

Instagram’da kullanıcılar, yorumları aralarında zorbalığın da bulunduğu pek çok farklı sebepten ötürü şikayet edebiliyor. Bu şikayetler yapılan değerlendirmelerin sonucunda ya geri çevriliyor ya da haklı bulunuyor. Bu veriler daha sonrasında Instagram’ın tacizle mücadeleyi engellemeye yönelik yapay zekâ sistemini geliştirmek için kullanılıyor.

instagram

Sosyal medya platformu, yapay zekâ teknolojisi ve insanlardan gelen şikayetlerin yardımıyla kullanıcılar tarafından şikayet edilen türden yorumları otomatik olarak tespit etmeyi amaçlıyor. Yapay zekâ, saldırgan olduğunu düşündüğü yorumlar konusunda kullanıcılarını uyarıyor ve yorumda düzenleme yapılmasını tavsiye ediyor.

Instagram yeni sistemini birkaç ay içinde tüm kullanıcılarına sunacak

Bu teknolojiden artık paylaşım altı yazıların değerlendirilmesinde de yararlanılacak. Kullanıcılar, paylaşım altında kullandıkları ifadelerin düzenlenmesine yönelik bir mesajla karşılaşacak. Ancak bu uyarıyı dikkate almanın bir zorunluluk olmadığını belirtmekte fayda var.

Instagram’ın paylaşım altı yazılarına yönelik yeni mekanizması, platformun pek çok kullanıcısı için hâlihazırda devreye girmiş durumda. Ancak sistemin tüm kullanıcılara dağıtımının birkaç ay sürebileceği belirtiliyor. Instagram, tavsiyeye rağmen paylaşım altında düzenleme yapmayanları ise kurallarına uyulması gerektiğini hatırlatıyor.

İLGİLİ HABERLER