Teknoloji

Instagram yorumları için toplu silme ve sabitleme özellikleri geliyor

instagram toplu yorum silme

Instagram, platformu daha kullanışlı ve verimli hâle getirecek birtakım yeni özellikleri kullanıma sunuyor. Şirket, tek bir seferde 25 yorumu silme imkanını sunmaya başlıyor. Ayrıca birden fazla hesabı aynı anda engelleme veya kısıtlamaya da izin veriyor. Bu özellikleri bir süredir test etmekte olduğunu söyleyen Instagram, özellikle çok yüksek sayıda takipçisi olan kullanıcılar için bunlar sayesinde daha pozitif bir ortamın oluşacağını düşünüyor.

Şirket şimdi kullanıcılara bir paylaşımda kimlerin kendilerini etiketleyebileceği veya kendilerinden bahsedebileceği ile ilgili olarak daha fazla kontrol veriyor. İnsanlar herkesin veya sadece takip ettikleri kişilerin kendilerini bir yorumda, alıntıda veya hikâyede etiketlemelerine izin veriyor. Ya da kimsenin etiketlemesine veya bahsetmesine izin vermemek de imkan dahilinde bulunuyor. Bu araca gizlilik ayarları sayfasından ulaşılabiliyor.

Buna ek olarak, yorumları bir paylaşımın en başına sabitleme imkanı da test edilen özellikler arasında bulunuyor. İnsanlar, tıpkı YouTube videolarında yorumların en tepeye sabitlenmesine benzer şekilde, birden fazla yorumu paylaşıma gelen yorumların en başına sabitleyebilecekler. Bu da yapımcılara olumlu yorumları ve tartışmaları öne çıkarmayı sağlayacak.

instagram yorum sabitleme
Instagram kullanıcıları gelen bazı yorumları da sabitleyebilecekler.

Bu özellikler yüksek sayıda takipçiye sahip olan hesaplar için epey kullanışlı olacaktır. Bu tür kişi veya hesaplar çeşitli kullanıcıların tacizlerine veya hakaretlerine maruz kalabiliyor. Ancak şirket bu araçların herkesi etkileyebilecek çevrimiçi zorbalıkla mücadele kapsamında tasarlandığını, sadece etkili kişileri ve hesapları hedeflemediğini söylüyor.

Ayrıca hem Facebook hem de Instagram’da içerik kaldırma çalışmalarıyla ilgili veriler paylaşıldı. Buna göre 2019’un dördüncü çeyreğinde ve 2020’nin ilk çeyreğinde, zorbalık ve taciz ihlalleri nedeniyle 1.5 milyon parça Instagram içeriğinin kaldırılma talebine karşı harekete geçildi. Çoğu içerik kullanıcılar tarafından şikayet edildi, Facebook tarafından taranarak tespit edilmedi.

Zorbalığı önleme Instagram için en önemli işlerden bir tanesi hâline geldi. Bu problemi çözmek için de farklı özellikler geliştiriyor. Bunların arasında kullanıcıları akışlarına yükledikleri fotoğraf ve video için rahatsız edici olabilecek bir açıklama eklerken uyarmak da bulunuyor. Ayrıca yapay zekâdan destek alan şirket rahatsız edici yorumları filtreliyor, zorbalık içeren fotoğrafları ve yorumları saptıyor.

Yine de, çevrimiçi zorbalığı tespit etmek çoğunlukla kullanıcıların bu tarz içerikleri şikayet etmesine dayanıyor. Instagram neler olup bittiğini kendiliğinden anlayabilir hâle gelinceye kadar, insanların platformun moderasyon araçlarına ve şikayet mekanizmalarına güvenerek platformu güvenli ve olumlu bir ortam olarak tutma konusunda destek olmaları gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER