Teknoloji

Instagram video üzerinde arkadaşları etiketlemeye izin verecek

instagram android

Instagram video üzerinde arkadaşları etiketlemeye izin verecek yeni bir özelliği test ediyor. Şirket daha önce de pek çok özelliğini geniş ölçekli olarak kullanıma sunmadan önce daha küçük bir grupla denemişti.

Instagram kısa süre önce kullanıcıların paylaşımlara emojiler ile yorum bırakmasını veya gelen yorumları emojiler ile yanıtlamasını kolaylaştıracak bir güncellemeyi yayınlamıştı. Şirket söz konusu güncellemeyi mayıs ayında test etmeye başlamıştı. Dolayısıyla videoda arkadaş etiketleme özelliğinin tüm kullanıcılarla buluşması için de yıl sonuna kadar beklemek ihtimal dahilinde görünüyor.

TechCrunch sitesinde yer alan habere göre, Instagram video üzerinde arkadaş etiketleme özelliğini de fotoğraflarda arkadaş etiketleme özelliğiyle aynı yapı içinde sunuyor. Video üzerinde etiketlenen insanları göstermek içinse farklı bir ikon kullanılıyor. Bu ikona tıklandığında kullanıcıların önünde “Videodaki Kişiler” adını taşıyan bir sekme açılıyor.

Instagram video üzerinde kullanıcı etiketleme özelliğini hâli hazırda sadece mobil uygulamalarında test ediyor. Masaüstü versiyonlarında bu yönde bir çalışma yapılmıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER