Teknoloji

Instagram ve Facebook için üç boyutlu avatarlar geliyor

instagram ve facebook
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook’un çatı şirketi Meta, “üst evren” olarak tanımlanabilecek metaverse’ini oluşturabilmek için çalışmalarına devam ediyor. Kendisine ait tüm platformlarda kullanılabilecek sanal kişiliklere ihtiyaç duyan şirket, bunu geliştirmek için fazla zaman kaybetmedi. Meta; Instagram, Facebook ve Facebook Messenger’da kullanılabilecek üç boyutlu avatarları kullanıcılarla buluşturmaya başladı.

Instagram kullanıcıları bu avatarları hikayelerde veya mesajlarda deneyimleyebilecek. Bu platformlara ek olarak, Meta’nın Quest 2 sanal gerçeklik cihazında da bu üç boyutlu avatarlar kullanılabilecek.

Meta, avatarların kullanıcıların tarzını ve fiziksel görünüşünü doğru şekilde yansıtacağı garantisini veriyor. Bunun için kullanıcılara çok sayıda deri rengi tonu ve yüz ifadesi seçeneği sunulduğu belirtildi. Duyma konusunda problem yaşayanlar işitme cihazlarını, yürüyemeyenler ise tekerlekli sandalyelerini avatarlarına ekleyebilecek. Meta, avatarlar için geniş bir kostüm yelpazesi sunuyor.

Kullanıcılar diledikleri takdirde Meta’daki her platform için farklı bir avatar oluşturabilecek. Böylelikle VR toplantıları için daha gerçekçi, sosyal ağlar içinse daha fantastik bir görünüm elde edilebilecek. Avatarları platformlar arasında taşımayı sadeleştirme sözü veren Meta, avatardaki değişikliklerini Instagram ve Facebook arasında eş zamanlamayı şimdiden mümkün kılıyor.

Meta, birleştirilmiş avatarların metaverse oluşturmanın ilk adımlarından biri olduğunu daha önce açıklamıştı. Bu hamle bir anda gerçekten bütünleşmiş ve kapsayıcı bir dijital alan oluşturmasa da, bir başlangıç olarak tanımlanabilir.

İLGİLİ HABERLER