Teknoloji

Instagram uyuşturucu sorunu yaşayanlara yardım teklif edecek

instagram yeniden paylaşım

Instagram uyuşturucu sorunu yaşayanlara yardım etme konusundaki proaktif tutumunu biraz daha genişletiyor. Sosyal ağ, uyuşturucu temalı etiketler için arama yapanların karşısına destek teklif ettiği bir mesaj çıkaracak.

Bu mesaj Instagram kullanıcılarının aradıkları maddeyle ilgili paylaşımları görmelerini engellemeyecek. Ancak mesajda yer alan yardım teklifi ve madde bağımılığından kurtulmaya yönelik bilgi ve önerilerin insanları en azından bir süreliğine durup düşünmeye sevk etmesi amaçlanıyor.

Instagram uyuşturucu ile mücadeleye destek sağlamak için sunduğu çözümü, bu alanda faaliyet gösteren üç sivil toplum kuruluşuyla işbirliği içinde geliştirdi. Bazı uyuşturucu satıcılarının servis üzerinden gizli kapaklı biçimde uyuşturucu ticareti yaptığı belirtilirken, çeşitli etiketleri engellemenin en azından bu kişilerin ağına zarar vereceği ifade ediliyor.

instagram uyusturucuInstagram uyuşturucu ile mücadeleye destek amaçlı olarak hazırladığı mesajları ABD’deki kullanıcılarına göstermeye 12 Eylül itibarıyla başladı. Özelliğin dünya genelindeki dağıtımının da yakında başlayacağı ifade edildi. Aktif kullanıcı sayısı 1 milyarı aşan Instagram’ın basit bir uyarıyla bile milyonlarca kişiyi etkileyebilme potansiyeli, yeni özelliği daha anlamlı kılıyor.

İLGİLİ HABERLER