Teknoloji

Instagram yakında kullanıcılarına uygulamada ne kadar vakit geçirdiklerini gösterecek

instagram algoritması
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

instagram yorum filtresiInstagram kullanım verilerini ölçen istatistiklerine bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. “Kullanım İçgörüsü” adını taşıyan bu yeni istatistik kullanıcılara uygulamada ne kadar vakit geçirdiklerini gösterecek.

Söz konusu istatistiğin varlığını bundan kısa bir süre önce sosyal ağın test ettiği başka özellikler hakkında da bilgi veren araştırmacı Jane Manchun Wong ortaya çıkardı. Wong, yeni aracın izine servisin Android uygulamasının kodlarında rastladı.

Instagram CEO’su Kevin Systrom da Twitter hesabından yaptığı paylaşımla yeni istatistik aracını test ettiklerini doğruladı. Kullanıcılarının platformda ne kadar zaman geçirdiklerini görmelerine yardımcı olmayı istediklerini söyleyen Systrom, kullanıcıların uygulamadaki vakitlerini pozitif biçimde değerlendirmelerini istediklerini de sözlerine ekledi. Kullanım istatistiğinin nasıl sunulacağı konusunda ise şimdilik bilgi verilmedi.

Instagram yeni aracıyla kullanıcılarının sunduğu ürünle olan etkileşimi üzerinde düşünmeye başlayan şirketler arasındaki yerini almış olacak. Daha öncesinde Google ve sosyal ağın çatı şirketi Facebook da bu alanda çeşitli adımlar atmıştı. Google geçtiğimiz hafta detaylarını açıkladığı Android P’de kullanıcılarının telefonla daha bilinçli şekilde etkileşim kurmalarını sağlayacak araçların bulunduğunu duyurmuştu.

İLGİLİ HABERLER