Teknoloji

Instagram uygulama içi satın alma özelliğini platforma ekledi

instagram uygulama içi rezervasyon
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

instagram uygulama içi rezervasyon

Instagram bazı kullanıcıların görebileceği biçimde uygulama içi ödeme özelliğini test etmeye başladı. TechCrunch’ın haberine göre, bu özellik kullanıcılara hesaplarına kredi veya banka kartı eklemeyi, aynı zamanda parolayla ek güvenlik sağlamayı mümkün kılıyor.

İlk kurulumun ardından kullanıcılar Instagram içinde satın almalar gerçekleştirebiliyor. Şu anda kullanıcılara, yemek rezervasyon uygulaması Resy aracılığıyla yurt dışında spa veya restoranlarda rezervasyonlar yapma imkanı veriliyor.

Instagram’ın verdiği bilgiye göre, kullanıcılar platform üzerindeki belli sayıda işletmeden servislerin alımını veya rezervasyonunu gerçekleştirebiliyor. Ödemeler özelliği, Instagram’ın ilk kez Mart 2017’de duyurusunu yaptığı, işletme profillerinin kullanıcılarına servis ve hizmet satma ya da rezervasyon imkanı sunma planının devamı niteliğini taşıyor.

Ancak bu özellik şu an için sadece bazı kullanıcılara sunuluyor. Halbuki geçen yıl yapılan duyuruda Instagram bu özelliğin 2017’nin sonuna kadar geniş yelpazede kullanıma sunulacağını dile getirmişti. Geçen yıl bu yönde bir gelişme olmadı, faaliyetler ise ancak bu yılın ortalarına doğru ve sadece test sürecinde başladı.

Instagram üzerinde alışveriş Türkiye’de de yaygınlaşan bir faaliyet olma özelliğini taşıyor. Sosyal ağın gerekli araçları tüm kullanıcılara sunması, bu servisi önde gelen bir alışveriş platformu hâline getirebilir.

İLGİLİ HABERLER