Manşetler

Instagram Türkiye pazarında 22 milyon kullanıcıya ulaşıyor

instagram ana sayfa sırlaması

instagram turkiyeInstagram’ın EMEA Bölgesi İş Geliştirme Yöneticisi Amy Cole, Kristal Elma Yaratıcılık Festivali çerçevesinde yaptığı konuşmada platformun Türkiye’deki faaliyetlerine ilişkin dikkat çekici bilgiler paylaştı. Türkiye’deki Instagram kullanıcılarının sayısının 22 milyona ulaştığını belirten Cole, toplulukla birlikte şirketin Türkiye faaliyetlerinin de büyüdüğüne dikkat çekti.

Instagram reklamlarının geçtiğimiz yılın eylül ayında Türkiye’deki işletmelere açıldığını hatırlatan Cole, o günden bu yana iş ortaklarıyla gelecek vadeden sonuçlar yakaladıklarını dile getirdi. Türkiye’deki Instagram kullanıcı topluluğunun sürekli büyüdüğünü yineleyen Cole, bu sayede yerel işletmelerin müşterileriyle etkili biçimde iletişim kurabildiğini vurguladı.

Instagram Türkiye pazarındaki kullanıcı sayısıyla şirketlere önemli fırsatlar sunuyor

Instagram, 22 milyona ulaşan lokal kullanıcı sayısıyla Türkiye’de faaliyet gösteren reklamverenlere önemli fırsatlar sunuyor. Fotoğraf paylaşım servisinin Türkiye’deki iş ortakları arasında Unilever, Turkcell ve Ülker gibi şirketler bulunuyor.

Son rakamlara göre, Instagram’ın aylık aktif kullanıcı sayısı 500 milyonun üstüne çıkmış durumda. Söz konusu tabanın yüzde 20’si ABD, kalanı ise ABD dışında bulunuyor. Platformda her gün paylaşılan toplam fotoğraf ve video sayısı ise 95 milyonun üzerinde seyrediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER